HAVA KİRLİLİĞİ ÇORUM'DA MERCEK ALTINDA

4 Şubat 2015 10:32
Videoyu Aç HAVA KİRLİLİĞİ ÇORUM'DA  MERCEK ALTINDA
A
a

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Şubat Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla devam etti.

Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yönetiminde gerçekleşen toplantıya katip üyeler Erhan Akar ve Aziz Sarüce ile İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda gündem maddeleri ele alındı. Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu. Bazı komisyonlar tarafından hazırlanan araştırma raporları görüşülerek oylandı.

UĞURLUDAĞ’DAKİ HAYVAN ÖLÜMLERİ ARAŞTIRILACAK

Meclis üyelerinin verdiği yazılı ve sözlü önergelerin değerlendirilmesi ile devam eden toplantıda, hayvan ölümleri ve Çorum dışına kaçırılan tarihi eserler konularında araştırma teklifleri verildi.

AK Parti Uğurludağ İl Genel Meclisi Üyesi Ekrem Yıldırım, Boztepe ve ÜçdamKöyleri’nde yaşanan büyükbaş hayvan ölümlerinin incelenmesi konusunda yazılı önerge verdi.

Hayvan ölümlerinin neden kaynaklandığının araştırılması gerektiğini belirten Ekrem Yıldırım, aşılamaların düzenli yapılıp yapılmadığının da incelenmesi gerektiğini kaydetti. Yıldırım’ın önerge teklifi yapılan görüşmelerin ardından araştırılmak üzere Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na havale edildi.

ÇORUM’DAN KAÇIRILAN ESERLER NE HALDE?

AK Parti Boğazkale İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Meteoğlu, Çorum’dan kaçırılan tarihi eserlerin akibeti hakkında araştırma önergesi teklifinde bulundu.

Yurt içi ve yurt dışında farklı müzelerde sergilenen Çorum’a ait eserler olduğunun bilindiğini hatırlatan Abdullah Meteoğlu, Boğazköy Sfenksi’nde olduğu gibi bu tür tarihi eserlerin de ana vatanına getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Konu hakkında görüşlerini dile getiren İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Karaca, meseleyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulmasını önerdi.

Sözlü önerge teklifi yapılan görüşmelerin ardından araştırılmak üzere Turizm Komisyonu’na havale edildi.

HAVA KİRLİLİĞİ MERCEK ALTINDA

Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Yurdanur Özzehinli, Çorum’da hava kirliliği ve nedenlerini içine alan araştırma raporunu İl Genel Meclisi Üyeleri’nin bilgisine sundu.

“Hava, canlılar için vazgeçilmez bir ihtiyaç” diyen Yurdanur Özzehinli, hava kirliliğine sebep olan faktörler ve yol açtığı rahatsızlıklara da değindi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Çorum’da iki ayrı hava kirliliğini izleme istasyonu ile ölçüm yaptığını anlatan Özzehinli, son altı ayda 23 günde sınır değerlerin aşıldığı bilgisini paylaştı.

Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla hava kirliliği neden olan etkenlerde azalma olduğuna işaret eden Özzehinli, rüzgâr düzensizliğinin de kirliliğin nedenleri arasında yer aldığını kaydetti.

Hava kirliliğinden dolayı Çorum’da kesilen ceza tutarının 400 bin 132 TL olduğunu açıklayan Özzehinli, konuyla ilgili şikayetlerin Alo 181 numaralı ihbar hattına yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Çorum Merkeze bağlı Büyükdivan ve Bektaşoğlu köylerine ait yerleşik alan ve civarı sınır tespitinin görüşüldüğü toplantıda ayrıca Merkez ilçeye bağlı Bektaşoğlu ve Ahmetoğlan, Sungurlu ilçesine bağlı Üçoluk ve Alaca ilçesine bağlı ÜnalanKöyleri’ne ait yerleşik alan ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan raporlar görüşülerek karara bağlandı.

İl Genel Meclisi toplantıları, bugün saat 13.30’da gerçekleşecek oturumla devam edecek.




Kaynak Haber : Çorum Hakimiyet Gazetesi
Kaynak : Çorum Hakimiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam