Hitit Üniversitesi’nde Tıp Eğitimine Saha Eğitimi Dönemi

ÇORUM 1 Ekim 2026 14:52
Videoyu Aç Hitit Üniversitesi’nde Tıp Eğitimine Saha Eğitimi Dönemi
A
a

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çorum İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle tıp öğrencileri, teorik eğitimin yanı sıra sağlık hizmetlerinin sahadaki işleyişini de yerinde gözlemleyecek. Öğrenciler aile sağlığı merkezlerinden sağlıklı hayat merkezlerine kadar farklı sağlık birimlerinde deneyim kazanacak.



Hitit TV NET Sağlık Haberleri - Elvan Şimşek  Çorum 
 

Çorum’da geleceğin hekimlerinin eğitimine saha deneyimi de ekleniyor. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çorum İl Sağlık Müdürlüğü, tıp fakültesi öğrencilerinin toplum temelli sağlık hizmetlerini yerinde tanımalarını sağlamak amacıyla “Toplum Temelli Eğitim-Öğretim Uygulamaları İş Birliği Protokolü” imzaladı.

TIP ÖĞRENCİLERİ SAHAYA ÇIKACAK

Protokolle birlikte öğrencilerin özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinin işleyişini yalnızca derslerde değil, doğrudan uygulama alanlarında görmeleri hedefleniyor.

Tıp fakültesi öğrencileri eğitim amaçlı olarak Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve ilgili diğer sağlık kuruluşlarını ziyaret edecek.

Öğrenciler bu ziyaretlerde sağlık hizmetlerinin nasıl yürütüldüğünü, vatandaşlara hangi hizmetlerin sunulduğunu ve sağlık çalışanlarının görev ve sorumluluklarını yerinde gözlemleme fırsatı bulacak.

TEORİK BİLGİ SAHA DENEYİMİYLE BİRLEŞECEK

Saha uygulamaları, Tıp Fakültesinin eğitim programıyla bütünleşik şekilde yürütülecek.

Öğrenciler ziyaret öncesinde bilgilendirme ve hazırlık sürecinden geçerken, saha çalışmasının ardından yapılandırılmış gözlem ve geri bildirim çalışmaları gerçekleştirilecek.

Böylece geleceğin hekimlerinin sınıfta edindikleri teorik bilgileri gerçek sağlık hizmeti ortamlarıyla ilişkilendirmeleri, sağlık sistemini daha bütüncül değerlendirmeleri ve mesleki deneyimlerini henüz öğrencilik döneminde geliştirmeleri amaçlanıyor.

İMZALAR YAĞAN VE ZEHİR’DEN

İş birliği protokolü, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yağan ile Çorum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Sinan Zehir tarafından imzalandı.

Protokolle üniversite ile sahadaki sağlık hizmetleri arasında eğitim odaklı iş birliğinin güçlendirilmesi ve tıp öğrencilerinin toplum sağlığı uygulamalarını doğrudan gözlemleyebileceği bir eğitim modelinin desteklenmesi hedefleniyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre