Hz Ali’nin şehadet yıldönümü

10 Temmuz 2015 11:03
Videoyu Aç Hz Ali’nin şehadet yıldönümü
A
a

AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Hz. Ali (R.A.)’nın vefat yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

8 Temmuz’un Hz. Ali’nin  şehadet yıl dönümü olduğunu açıklayan Bekiroğlu, mesajında şöyle dedi:
 
Hicrî takvimle 1395 yıl önce böylesi bir Ramazan ayının 21. gününde Velâyet Sultanı Hz.Ali (kv) Efendimiz şehit edilmiştir. İlmin Kapısı, Haydar-ı Kerrar, Murteza, Şah-ı Velâyet, Kurân-ı Nâtık, Ebu Turab misali nice künyenin ve unvanın sahibi Hz. Ali (kv) Efendimizin Hakk'a rücu ettiği gündeyiz. Rumi Bekiroğlu Nasıl güzel bir ay ki, Ramazan ayı nice hakikatleri bağrında barındırıyor Doğduğu gün, şehid edildiği gün ve hesap için yeniden diriltileceği gün Allah'ın selamı Onun ve sevdiklerinin üzerine olsun diliyorum. Hz Ali efendimizin güzel bir sözü vardır. ‘Söz İlaç gibidir; azı yaşatır, çoğu öldürür’ der.
 
Hz. Muhammed (S.A.V.) Hz. Ali, beş yaşındayken yanına alarak bakımını üstlenir. Bu durum 18. yaşına dek sürer. Böylece Hz. Ali’yi Peygamberimiz Muhammed (S.A.V.) eğitmiş, kişiliğini kazanmasına yardımcı olmuştur. Halk deyimiyle Hz Ali, Peygamber’in ‘çarkından çıkmış’tır. Hicret gecesi Efendimizin (S.A.V.) vasisi olarak onun yerine ölümü göze aldı.
 
Hz. Ali’nin Peygamber’e, onun düşüncelerine bağlılığı zaman zaman yaşamını da ortaya koyacak biçimde sürer. Peygamber’in Medine’ye göçü sırasında yatağına yatarak, ölüm tehlikesini göğüsler. İslam’ın kabulünde yaşamını ortaya koyar ve savaş alanlarının bir numaraları savaşçısı olur. Bir ‘İslam Aslanıymış gibi canla-başla savaşır, çalışır. Bu alanda hiçbir özveriden kaçınmaz. Bu yararlılıklarından ötürü Hz. Ali kendilerine cennet vaad edilen on kişi (‘aşere-i mübeşşere’) arasındadır. Peygamber’in isteğiyle oluşturulmuş ve onun ölümünden sonra da çalışmalarını yürüten altı kişilik meclisin üyesidir. Bunlar Hz. Ali için önemli konumlardır. Her zor günde Hz. Ali vardır. Hz. Ali devletin ve toplumun geleceği için bunların hiçbirinden kaçınmaz, görevini canla-başla yürütür.
 
Hicretten sonra Müslümanlar birer birer kardeş ilan edilirken Efendimiz (S.A.V.) ile musahip olmak şerefi de yine ona nasip olmuştu.
 
Hz Ali (R.A.) Kur’an ayetlerinin öğrenilmesi ve öğretilmesi işinin en içtenlikli erlerinden biridir. Hz. Muhammed’in yanında olmasının da rolü olsa gerek, gelen vahiy ayetlerini ilk belleğine yerleştiren ve öğrenen sürekli o olmuştur.
 
Evet, O, Hz.Resulullah'ın tabiriyle ‘İlmin Kapısı’ idi. Toprağın Babası mânâsında ‘Ebu Turab’ olarak da tanındı. Ramazan ayında saldırıya uğradı. Üstelik bu esnada Rabbine en yakın olduğu demdeydi, secdedeydi. Nitekim üç günlük sekaratın ardınca 21 Ramazan günü Sevgililer Sevgilisine (cc) rücu etti. Hz.Resûlullah (S.A.V.) gibi O da altmış üç yıllık bir ömür sürmüştü.
 
Hz Ali Efendimizin şehadeti. Allah'ın selamı Onun ve Sevdiklerinin üzerine olsun. Allah Güzel ülkemizi ve İslam ümmetini refaha ve huzura kavuştursun."
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam