İl Genel Meclisinin yeni Üyesi İzzet Ünsal

5 Mayıs 2015 17:35
Videoyu Aç İl Genel Meclisinin yeni Üyesi İzzet Ünsal
A
a

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Mayıs Ayı Toplantıları’ dün başladı.

İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda gündem maddeleri ele alındı.

Meclis Başkanvekili Ali Sami Odabaş’ın yönetiminde gerçekleşen toplantıya katip üyeler Erhan Akar ve Aziz Sarüce ile İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu. İl Genel Meclisi üyelerinin verdiği yazılı ve sözlü önergelerin görüşüldüğü toplantı, çeşitli konularda komisyonlar tarafından hazırlanan raporların okunup oylanması ile devam etti.

GÜNDEMİ BAŞKAN BELİRLEYECEK

Mayıs ayının ilk oturumu olan toplantıda İl Genel Meclisi gündeminin belirlenmesi konusunda yetki, Meclis Başkan Vekili’ne verildi.

2015 yılı Mayıs ayı gündeminin Meclis’in bilgisine sunulması ve gündem maddelerinin dağılımlarının periyodik olarak belirlenmesi konusundaki yönetmelik gereği, Başkanvekili Ali Sami Odabaş yapılan oylama ile yetkili kılındı.

ODABAŞ’TAN MESAJLAR

İl Genel Meclisi Başkanvekili Ali Sami Odabaş, Sungurlu’dan dönerken trafik kazası geçiren Özel İdare çalışanlarını unutmadı.

Kazada yaşamını yitiren Osman Singil’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınları ile mesai arkadaşlarına başsağlığı dileyen Odabaş, yaralanan işçilerden Arif Baykal ve Necati Keskin’e acil şifalar diledi.

Odabaş ayrıca memuriyet ataması nedeniyle İl Genel Meclisi Üyeliği görevinden istifa eden İzzet Ünsal’ın yerine Bayat İl Genel Meclisi Üyeliği’ne seçilen Ahmet Tuna’yı tebrik ederek başarılar diledi.

MECLİS’E YENİ ÜYE

AK Parti Bayat İl Genel Meclisi Üyesi İzzet Ünsal’ın memuriyet ataması nedeniyle görevinden istifa etmesi üzerine yerine yedek üye Ahmet Tuna getirildi.

Mayıs Ayı Toplantıları’yla birlikte görevi resmen devralan Ahmet Tuna, gündem dışı söz alarak İl Genel Meclisi Üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Tuna, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Varlığı, hizmet gücü ve milli iradenin yereldeki temsilcisi olan İl Genel Meclisi çatısı altında tekrar bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum.

Bir önceki dönemde memleketime İl Genel Meclisi Üyesi sıfatıyla hizmet etme şerefi bulduğum bu çatı altında tekrar AK Parti Bayat İl Genel Meclisi Üyesi olarak bulunuyorum.

Değerli kardeşim İzzet Ünsal’ın memuriyet hayatına atılmasıyla boşalan İl Genel Meclisi Üyeliği şahsıma tevdi edildi. Bu vesileyle İl Genel Meclisi’nde verdiği hizmetler nedeniyle İzzet Ünsal kardeşimize teşekkür ederken memuriyet hayatında başarılar diliyorum.

Birlik ve beraberlik içerisinde bir önceki dönem sergilediğim hizmet anlayışını devam ettirerek bu dönemde de Meclisimiz’in hizmetlerine tüm gücümle katkı sağlayıp genelde Çorum, özelde ise seçim bölgem olan Bayat’a hizmette geri kalmayacağımın bilinmesini arzu ediyorum.

Milletin temsilcileri olarak halkımızın daha yaşanabilir bir Çorum’da hayat sürebilmesi için bu yüce hizmet fırsatını bana tekrar nasip eden Rabbim’e şükrediyorum.”

Toplantıda ayrıca İzzet Ünsal’dan boşalan Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliğine de Ahmet Tuna seçildi.

BEK’TEN EK BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, İl Özel İdaresi ek bütçesinde merkez ilçede partilerine oy veren köylere pay ayrılmadığını iddia etti.

 Gündem dışı söz alarak konuyla ilgili eleştirilerini dile getiren Yıldız Bek, “2015 Yılı Performans Planı’nı oybirliğiyle onayladık. Ancak 28 milyon liralık ek bütçe dağılımından haberdar edilmedik” dedi.

Bek, “Meclis siyaset değil, hizmet yeridir anlayışını benimsiyoruz ancak ek bütçede CHP’ye oy vermiş merkez ilçe köylerine pay ayrılmamasını doğru bulmuyor ve bu konuda açıklama bekliyoruz” diye konuştu.

CHP’li üyenin iddialarına cevap veren Meclis Başkanvekili Ali Sami Odabaş ise konunun geçen ay etraflıca tartışıldığını hatırlatarak Özel İdare hizmetlerinde her hangi bir ayrımcılık söz konusu olmadığını savundu.

Ek bütçe planlamasının Valilik ve Özel İdare Genel Sekreterliği’nce yapıldığını belirten Odabaş, “Bundan böyle ek bütçe Meclis’e gelecek ve yeni bir program yapılacak. Şeffaf bir şekilde ele alınacak olan ek bütçe konusunda her türlü açıklama da yapılacak” bilgisini paylaştı.

Özel İdare 2014 Yılı Bütçesi Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetvelleri görüşülerek incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Çorum merkeze bağlı Gemet, Göcenovacığı ve GökçepınarKöyleri’ne ait yerleşik alan ve civarı sınır tespitinin görüşüldüğü toplantıda ayrıca Merkez ilçeye bağlı Elköy, Erdek, Eskiköy, Feruz ve EskiörenKöyleri’ne ait yerleşik alan ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan raporlar görüşülerek karara bağlandı.

İl Genel Meclisi toplantıları, bugün saat 13.30’da gerçekleşecek oturumla devam edecek.







Çorum Hakimiyet Gazetesinin  haberi
Kaynak : çorum Hakimiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam