İŞTE AK PARTİ ÇORUM İL BAŞKAN ADAYLARI

30 Eylül 2014 13:00
Videoyu Aç İŞTE AK PARTİ ÇORUM İL BAŞKAN ADAYLARI
A
a

KURBAN Bayramı sonrası delege seçimleri ile kongre sürecini başlatacak olan AK Parti Çorum İl Teşkilatında Merkez İlçe ve İl Başkanlığına aday olacak isimler belli oldu…

AK Parti Çorum İl Teşkilatı, 11 Ekim’de Çorum merkez ilçede yapılacak delege seçimleri ile kongre sürecini resmen başlatacak. Kurban Bayramı sonrası hızlanacak kongre süreci öncesi gözler il ve merkez ilçe başkanlıklarına aday olacak isimlere çevrildi. Ancak, Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığına seçilmesinin ardından Türkiye genelinde kongrelerin “tek liste” şeklinde yapılması yönünde karar alınması, parti içindeki dengeleri değiştirdi.

MERKEZ İLÇEDE 4 ADAY VAR

AK Parti’de delege seçimleri öncesi Merkez İlçe Başkanlığına 4 isim aday oldu. AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’a yakınlıkları ile bilinen Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar ile İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Alagöz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse’ye yakınlıkları ile bilinen Ayhan Boyraz veYasin Özübek Merkez İlçe Başkanlığına aday olan isimler olarak dikkat çekiyor.

İŞTE İL BAŞKAN ADAYLARI

AK Parti’de İl Başkanlığı görevi için ise MÜSİAD Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse,Yakup Alar, Kasım Aksoy, Nihat Akar ve İsmail Aköz‘ün aday olabilecekleri kulislerde konuşuluyor. AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’ın milletvekilliği aday adaylığı düşündüğü, bu nedenle de il başkanlığı görevine sıcak bakmadığı partiye yakın kaynaklarca ifade ediliyor.

KÖSE, MERKEZ İLÇEDE KALABİLİR

Bu arada, AK Parti’de kongre öncesi çeşitli senaryolarda dilden dile dolaşıyor. Merkez İlçe Başkanlığı görevini bırakması beklenen Mustafa Köse’nin İl Başkanlığına aday olması durumunda önüne Genel Merkez tarafından eğitim durumuna ilişkin bir engel çıkarılabileceği dile getiriliyor. AK Parti Genel Merkezince İl Başkanlarında üniversite mezunu olma şartı aranıyor. Lise mezunu olan Mustafa Köse’nin böyle bir engelle karşılaşması halinde Merkez İlçe Başkanlığı görevine devam etmesi bekleniyor.

MUZAFFER KÜLCÜ’NÜN TUTUMU

AK Parti’de kurucu il başkanlığı ve milletvekilliği yaptıktan sonra 2. kez Belediye Başkanlığı görevine seçilen Muzaffer Külcü de kongre sürecini yakından takip eden isimler arasında bulunuyor. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse’ye yakınlığı ile bilinen Muzaffer Külcü’nün merkez ilçe başkanlığı seçiminde aktif rol alması bekleniyor. Külcü’nün, Mustafa Köse’nin Merkez İlçede kalması halinde İl Başkanlığı için Nihat Akar ya da İsmail Aköz formülünü devreye sokacağı siyasi çevrelerce konuşuluyor. Ayrıca, Külcü’ye bu konuda AK Parti eski İl Başkanlarından Faruk Özkader‘in de destek verebileceği dile getiriliyor.

MEHMET KARADAĞ FAKTÖRÜ

AK Parti’nin Çorum’daki merkez ilçe teşkilatını kuran en önemli isimlerden biri olan eski İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın adı da İl Başkanlığı görevi için geçiyor. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimde Belediye Başkan Aday Adayı olarak yarışı son ana kadar taşıyan Karadağ’ın hem merkez ilçede, hem de ilçe teşkilatlarında ciddi anlamda etkisi bulunuyor. Çok adaylı yarışın parti içerisinde çeşitli sorunlara yol açacağını düşünen Genel Merkez, Çorum’da tek liste halinde kongre istemesi durumunda İl Başkanlığı konusunda Mehmet Karadağ faktörüne yönelebilir. Milli Görüş tabanından gelen bir isim olan Mehmet Karadağ, parti içerisinde tüm grupların kabullenebileceği bir isim olarak dikkat çekiyor.

MİLLETVEKİLLERİNİN DESTEĞİ

Kuşkusuz kongre sürecinde AK Parti Çorum Milletvekillerinin adaylara yönelik verecekleri desteklerde büyük önem taşıyor. Çorum’da 3 dönemdir AK Parti’den milletvekili seçilen “Hoca” lakaplı Murat Yıldırım ile Dr. Cahit Bağcı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’a destek veren isimler olarak biliniyor. AK Parti’nin bir diğer milletvekili Salim Usluise Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye açıktan destek veriyor. Milletvekillerinin de bu kongre sürecinde hem merkez ilçe, hem de il başkan adaylığı konusunda belirlenecek isimlere destek olmaları bekleniyor.





corumtime.com / özel haberi

Kaynak : corumtime.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam