Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı’na Şahiste Uçar seçildi. Turgut Özal Konferans Salonu’nda dün Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu yapıldı.
Genel Kurula Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü ve üyeler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurul da divan üyeliğine Neslihan Hüsüllüoğulları, Zeliha Uzun ve Nurten Gezer seçildi.
Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, kadın meclisinin en aktif meclis olduğuna dikkat çekerek teşekkür etti. Kadınların çalışmalarını önemsediklerini ve kendileri açısından önem arz ettiğine işaret eden Candan, “Verimli bir çalışma dönemi bizi bekliyor. Her projeye destek vereceğiz. Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’de açık çek verdi. Sizlerin fikirlerinize, fedakarlığa, emeğe ihtiyacımız var” diye konuştu.
Konuşmanın ardından açık oylama sonucu yapılan seçimde Şahiste Uçar Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı seçildi.
Oylama sonrası teşekkür konuşması yapan Kadın Meclis Başkanı Şahiste Uçar, kadınların kendilerini ifade edebilecek güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Kent Konseyi’nin bilinçli kadın bilinçli toplum olarak çalışmalara devam edeceğini dile getiren Uçar, din, dil, ırk, kültür ayrımı yapmadan şeffaf bir şekilde çalışma yapacaklarını söyledi.
Kaynak: Volkan Baş