KARGI AK PARTİ İLÇE SEÇİMİNDE ÜYE VE DELEGE OYUNU

17 Kasım 2014 14:21
Videoyu Aç KARGI AK PARTİ  İLÇE SEÇİMİNDE ÜYE VE DELEGE OYUNU
A
a

AK PARTİ KARGIDA İLÇE SEÇİMİ İPTAL Mİ ? ELVAN ŞİMŞEK / SON DAKİKA ÖZEL HABER.....Kargıda ilçe seçiminde Üye ve Delege oyunu içinde oyun KARGI ESKİ İLÇE BAŞKANI MUSTAFA AKPINAR MERKEZ İLÇE SEÇİM KURULUNA İTİRAZ ETTİ

WWW.hitittv.com / Özel Elvan Şimşek

AkParti 5. Olağan kongre seçimlerinde Kargı İlçe Başkanlığını Kazanan Recep Bolpaça'nın başkanlığına  Eski İlçe Başkanı Mustafa Akpınar  İlçe seçim kuruluna itiraz etti.İtiraz edilen belgeler aşağıda.

Seçime giren Mustafa Akpınar kendi yazdığı 400 delegenin dahi oyunu alamayan ve seçimi kaybeden bir başkan,sandıkta kaybettiğini masada almaya çalışıyor .Mustafa Akpınar ve Recep Bolpaça arasındaki fark 32.Recep Bolpaça'nın kazandığı seçimde  5 tane oy da mühürsüz olduğu için aleyhine olmasına rağmen seçimin galibi çıkmıştı.  
 
Seçim itirazlarını değerlendiren ve Ak Parti İl teşkilatının verdiği bilgilere göre İlçe seçim kurulu bu yönde Akpınar'ın dilekcesini haklı buldu.Ancak Öğle saatlerinde sandıkta  182 delegenin oyunu alarak kazanan aday Recep Bolpaça'da  bir üst makam İl seçim Kuruluna  itirazda bulundu.Recep Bolpaça'yı telefonda arayarak kendisinden  bilgi aldık. 


Elvan Şimşek : Sayın Başkan ben Hitit Tv genel yayın yönetmeni Elvan Şimşek Bugün  ilçe Seçim kuruluna yapılan İtirazın gerekçeleri nelerdir bilgi veririmisiniz ?

Recep Bolpaça : Sayın Şimşek olayın ve itirazın gerekcesini açıkca sorduğunuz için teşekkür ederim.Efendim Gerekce şu:Biz ben de dahil olmak üzere 6 tane üyemizin üye  olmadığı ve Kargı İlçe seçiminde de seçilen Yönetim kurulu üyelerimize itirazları var. Bu sebebden itirazda bulundular . Olayın gerçek yüzü böyle değil İlçe Seçim kurulu tamamen İl teşkilatının verdiği bilgilere göre karar verilmiştir.

Elvan Şimşek : Peki Başkan üye ve yönetiminizde ki delege meselesi gerçeği nasıl Yargıtayın resmi sitesinde Üyelikleri  aktif mi ? bu delegeler resmi üyemi ?

Recep Bolpaça : Sayın Şimşek bu konuda itiraz ettik itiraz edilen 6 kişininde halbuki ben ve arkdaşlarımın ismi Resmi Yargıtay listesinde vardır.Size belgemi gönderiyorum.Bizim de itirazımız bu yönde oldu İl seçim kuruluna. konuyu biraz daha açayım size Kongre seçimlerinden 2 ay önce
üye olan arkadaşlarımızın isminin silindiğini öğrendik bu yönde İl başkanlığına neden böyle bir işlem yapıldığını ve üyelerimizin isminin neden silindiği ve tekrar kayıt  yapılmasını istedik.Ama İl yönetimi bu arkadaşların üyelik kayıtlarını tekrar işleme almamışlar.Yönetim kurulu üyelerimizin kaydı şu an bile Yargıtay siyasi partiler sorgulamada kayıtlı Ak Parti aktif üyesidirler.Hukuken  bu konuya İl Seçim kurulu hukuken bu yönde karar verecektir diye bekliyoruz.



Elvan Şimşek  : Sayın başkan bu açıklamalrınızdan herşey açıkca anlaşılıyor. Bende Yargıtayın Üye kayıt sistemine baktım sizin aktif üyeliğinizin olduğunu gördüm. Açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ederim. 


















Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam