Komedi filmi 'Efsane'nin Galası Çorum'da yapıldı!

ÇORUM 29 Ocak 2024 23:11
Videoyu Aç Komedi filmi 'Efsane'nin Galası Çorum'da yapıldı!
A
a

Selçuk Aydemir imzalı 'Efsane'nin Yapımcılığını Aytaç Ağdağ’ın yapımını Aytaç Medya ve Zirve Yapım’ın üstlendiği, senaryo ve yönetmen koltuğunda Selçuk Aydemir’in oturduğu ‘Efsane’ filminin galası bugün akşam saatlerinde Çorum AHL Alışveriş merkezinde yapıldı.


 

Film oyuncuları Ahmet Kural, Sadi Celil Cengiz, Elif Ongan, Cemile Canyurt ve Tuana Tezsay, kentte bir sinema salonundaki galada, gösterim öncesi izleyiciyle buluştu.Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, gösterim öncesi düzenlenen basın toplantısında, filmin kentte heyecan uyandırdığını söyledi.

Çorum'un birçok güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Aşgın, film için Çorum'un tercih edilmesinden dolayı yapımcı ve oyunculara teşekkür etti.Oyuncu Ahmet Kural da Çorum'da olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Biz çok güldük, çok eğlendik. Filmde Çorum'un tarihini, doğa harikalarını göreceksiniz." dedi.Cemile Canyurt da filmin izleyici tarafından beğenilmesini temenni etti.

Sadi Celil Cengiz de filmin dünya prömiyerini "dünyanın merkezi" Çorum'da yapmak istediklerini kaydetti.Tuana Tezsay da çok güzel bir iş çıkardıklarını belirterek, izleyenlerin mutlu olmasını temenni etti.Yapımcı Aytağ Ağdağ ise filmi Çorum'da çekmeye karar verdiklerinde bu kadar misafirperver bir halkla karşılaşmayı beklemediklerini anlatarak, "Bu nedenle ilk galayı burada yapıyoruz. Biz de elimizden geldiği kadar filmde Çorum'un doğasını, insanını, şivesini göstermeye çalıştık. Umarım sizler de beğenirsiniz ve bu film bir seri olur, gelir burada her sene film çekeriz." diye konuştu.

Oyuncular daha sonra hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.Çorum'un Kargı ve Osmancık ilçelerinde çekilen, tarihi Çorum Müzesi, tarihi Koyunbaba Köprüsü ve Kapılıkaya Kaya Mezarı gibi tarihi yapılardan görüntülerin yer aldığı film izleyiciler tarafından beğenildi.Çorum'da yaşayan ve binlerce yıldır yoğurtçuluk yapan Sadık ve ailesinin konu edildiği "Efsane" filmi, dedenin, efsane yoğurdun sırrını ailenin hangi üyesine miras bırakacağını anlatıyor.Yapımcılığını Aytaç Ağdağ, yapımını Aytaç Medya ve Zirve Yapım'ın üstlendiği film, 2 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Ahmet Kural, Cengiz Bozkurt, Serdar Gökhan, Şinasi Yurtsever, Ayhan Taş, Sadi Celil Cengiz, Elif Ongan, Cemile Canyurt, Rojhat Özsoy, Tuana Tezsay, Devrim Saltoğlu, Ferhan Vural, Burcu Gönder gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Efsane filmi, Çorum'da hızlı bir giriş yaptı.Galası yapılan film merakla bekleyenler de büyük heyecan uyandırdı.Galası sonrası,izleyicilerden olumlu yorumlar ve  tam not alırken, 7 bin yıllık yoğurdun sırrını eğlenceli bir dille anlatılırken komedi filmi olarak sinemaseverleri güldürmeyi başardı...

Filmin Konusu

Çorum’da yaşayan Sadık ve ailesi binlerce yıllık aile geleneği olarak yoğurtçuluk yapmakta, yoğurtlarının lezzeti ve şifasıyla bilinmektedirler. Bu efsane yoğurdun sırrı ise ailenin en büyüğü olan Dede tarafından saklanmakta ve yoğurtları o yapmaktadır. Ancak bir yaz günü dedenin evinin çatısına kar yağması her şeyi değiştirecektir… Efsaneye göre sırra sahip olanın çatısına yaz günü kar yağarsa o sır başkasına aktarılmalı, aileden başka birine el verilmelidir. Eğer verilmezse, ailenin başına büyük felaketler gelecek ve helak olacaklardır. Bir an önce el verilmesi için Yoğurtçuoğlu ailesinin tüm fertleri bir araya gelmelidir. Buna Sadık’ın İstanbul’da yaşayan ve ailesiyle görüşmeyen ikiz kardeşi Özgür’de dahildir. İkiz kardeşler Sadık ve Özgür binlerce yıldır nesilden nesile aktarılan efsane yoğurdun sırrını Dede’lerinden alabilmek için amansız bir mücadeleye girişeceklerdir.

.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam