.jpg)

Milyonlarca memur hükümetten gelecek zam haberine kitlenirken yılda 2 kere ödenen bayram ikramiyeleriyle ilgili yeni bir haber geldi. Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir üçüncü ikramiye ödenmesi gündeme geldi. Emekliler 3. ikramiye alacak mı? Emeklilerin 3. ikramiye için alacağı ücret için kulis bilgileri gündeme düştü. İşte detaylar...
ÜÇÜNCÜ İKRAMİYE
Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği iyileştirme çalışması bir taraftan devam ederken yapılacak ara zam konusunun Ekim ayında TBMM'nin açılması ile gündeme gelmesi bekleniyor.
Üçüncü ikramiye ise bu çalışmadan ayrı olarak düşünülüyor. Edinilen bilgilere güre tüm emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi düşünülüyor. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar da devam ediyor. İlk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı da öğrenildi. Ancak bakanlıklar henüz bir resmi açıklama yapmadı.
Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.
EMEKLİYE EK ZAMDA SEYYANEN ARTIŞ
Öte yandan emeklilere yapılacak ara zam ile ilgili çeşitli formüller var. Önümüzdeki Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam, memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacak. Ancak bir iyileştirme de gündemde. Bu iyileştirme Ocak artışıyla birlikte yapılabileceği gibi, öncesinde de hayata geçirilebilecek. Özellikle Ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla konunun Meclis gündemine de gelmesi bekleniyor.
Gündeme gelen formüllerden birisi seyyanen artış. Özellikle 7.500 TL'nin altında maaş alanlar başta olmak üzere belirlenecek bir miktar ile seyyanen artış yapılabilir.
Memurlara geçtiğimiz ay 8 bin 77 lira seyyanen artış yapılmıştı. Ancak seyyanen artış kararı alınırsa ne kadar olacağı ve ne zaman hangi maaşlara yansıtılacağı çalışma sonunda belli olacak.
İKİNCİ FORMÜL ENFLASYON ÜZERİ ZAM
Seyyanen artış dışında gündeme gelecek bir başka formül ise refah payı verilmesi. Yani enflasyonun üzerinde bir oransal artış yapılması. Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranının iyileştirmeyle yükseltilebileceği belirtiliyor. Oransal artış konusunda karar verilmesi halinde, Ocak ayının beklenmesi de şart olmayacak. Belirlenen tarihte belirlenen yüzdelik oranda artış yapılabilecek. Bir başka formül ise taban maaşın yeniden belirlenmesi. Nisan ayında yapıldığı gibi bir ara formül ile taban maaş yükseltilebilir.
Bu durumda düşük maaş alanlar için yeni bir seyyanen artış gündeme gelmiş olur. Emeklilere ilişkin iyileştirme yasal düzenleme ile hayata geçirilebilecek. Meclis de Ekim ayında açılıyor. Bu nedenle emeklilerin gelirini artıracak düzenleme en erken Ekim ayında Meclis'e taşınacak.
Bu arada Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılması sonrasında tüm kamu çalışanlarına 8 bin lira seyyanen artış yapılmıştı. Memur emeklileri ise yüzde 25 zam almışlardı. Toplu sözleşme görüşmelerinde memur emeklilerine de bu seyyanen artışın yapılması talepler arasında yer almıştı.
.jpg)
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK’dan Ramazan Buluşması
Çorumlulara Çağrı Takımına Süper Li…
Mustafa Alagöz’den 14 Mart Tıp Bayr…
“Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü…
Çorum’da Kutsal Emanetler Sergisi Z…
“BBP’den Mesaj: Çorum Üretirse Türk…
“Türk Hava Sahasında Balistik Tehdi…
Uğur Uçar “Çorum FK’dan Bolu’da kri…
Tokat'ta 5.5 Büyüklüğünde Deprem Me…
Mustafa Alagöz’den "105. Yıl Mesajı…
Bolu Spor - Çorum FK 30.Hafta Maçı …
İskilip’te Motosiklet ile Servis Mi…
Ahmet Ahlatcı Hakkındaki Yurt Dışı …
Emeklilerin Bayram İkramiyesi Maaş …
Standart Dışı Plakalara Yeni Düzenl…
Yerli ve Milli Buğday Çeşidi “Kirve…
TFF, Trendyol 1. Lig’de 33, 34 ve 3…
AK Parti ve MHP İl Başkanlarından B…
Çorum’da Drone Destekli Trafik Dene…
Mahmut Arıkan’dan Trafik Düzenlemes…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET