Kuran-ı Kerim'e yapılan saygısızlık cezasız kalmadı!

17 Aralık 2014 23:40
Videoyu Aç Kuran-ı Kerim'e yapılan saygısızlık cezasız kalmadı!
A
a

İngiltere'de oynanan bir futbol maçı esnasında konfeti yapmak için Kur'an-ı Kerim yırtan taraftara, 3 yıl statlara giriş yasağı getirildi.

İngiltere basınında yer alan haberlere göre, çok sayıda Müslüman'ın yaşadığı İngiltere'nin Birmingham kentindeki davada hakim karşısına çıkan 51 yaşındaki Julie Phillips adlı kadın taraftarın, dini değerleri aşağılama ve kamu düzenini bozma suçlarından İngiltere ve Galler'de 3 yıl statlara girmesi yasaklandı.

 

"SADECE KONFETİ YAPIP HAVAYA ATMAK İÇİN!"

 

İngiltere İkinci Futbol Ligi'nde, Birmingham City ile Middlesbrough arasında geçen yıl 7 Aralık'ta oynanan ve 2-2 sona eren maça Kur'an getiren Phillips, mahkemede verdiği ifadede, kitabın kendisine Birmingham şehir merkezinde verildiğini açıklamıştı. Kur\'an-ı Kerim'in sayfalarını "sadece konfeti yapıp, havaya atmak için" yırttığını belirten Phillips'in, yırttığı sayfaları maç esnasında diğer taraftarlara verdiği anın güvenlik kameralarınca kaydedildiği ortaya çıkmıştı.

 

ÖMÜR BOYU STADA ALINMAYACAK

 

Bu arada olayın ardından Middlesbrough Kulübü tarafından ömür boyu stada alınmayacağı açıklanan Phillips, Middlesbrough Belediyesi'ndeki işinden de ayrılmıştı.



Kaynak 

Anadolu Ajansı

Kaynak : ANADOLU AJANSI HABERİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam