KURBAN BAYRAMI TATİLİ 6 GÜN -10 GÜN MÜ?

Güncel 12 Ağustos 2017 06:54
Videoyu Aç KURBAN BAYRAMI TATİLİ 6 GÜN -10 GÜN MÜ?
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kurban Bayramı tatilinin uzaması isabetli olur” açıklaması turizmcileri sevindirdi.Tatilin 10 güne çıkarılması halinde 1 milyon kişi daha Ege ve Akdeniz kıyılarına gidecek. Böylece 1 milyar lira gelir sağlanacak.Gözler Salı günü Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak karara çevrildi.

Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı’nın peş peşe gelmesiyle oluşan 6 günlük tatilin, 28-29 Ağustos’un dâhil edilmesiyle 10 güne çıkarılması durumunda 1 milyar liralık ek gelir sağlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Tatilin uzaması isabetli olur” açıklaması turizmcileri heyecanlandırdı, gözler Bakanlar Kurulu’ndan konuyla ilgili çıkacak karara çevrildi.   

TALEP ZİRVEDE 

Özel şirketlerde çalışan birçok vatandaş 28-29 Ağustos tarihleri için izin alarak tatili 10 güne çıkardı ve tatil için hazırlığını yaptı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı’nın bu yıl talebin en yüksek olduğu dönem olan yaz sezonuna denk gelmesi dolayısıyla turizm sektörünün tüm unsurlarıyla hazırlandığını belirterek şunları söyledi: “Kurban Bayramı 1 Eylül Cuma günü başlayıp 4 Eylül Pazartesi günü son bulacak. Ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı resmî tatil ve hemen arkasından Kurban Bayramı arifesi. Dolayısıyla 28 ve 29 Ağustos tarihlerini tatiline katan birçok vatandaşımız var. Resmi olarak bu günlerin tatil edilmesine ilişkin talepler malum. Bakanlar Kurulu'muz bu yönde karar verirse rezervasyonlar olumlu etkilenir.” 


TURİZME CAN SUYU
Bu yıl 1-4 Eylül tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı, arife günü olan 31 Ağustos tam gün tatil ilan edilirse, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte 6 gün tatil fırsatı sunacak. 28-29 Ağustos tarihinin de tatil olarak açıklanması durumunda, kamu çalışanlarına 10 gün tatil imkanı oluşacak. Turizmciler, her fırsatta tatilin uzatılmasının sektöre can suyu olacağını söylüyor..

EN  ÇOK EGE YOĞUNLAŞIR 

Ulusoy, 10 günlük tatil ilan edildiğinde ilave 1 milyon kişinin tatile çıkmasını, 1 milyar lira gelir sağlanmasını beklediklerini belirterek, “Pozitif bir yıl geçiren turizm sektörüne bu karar doping olacaktır” dedi. Kurban Bayramı’nda yurt içi rezervasyonlarda kıyı şeridine talebin yüksek olduğunu gözlemlediklerini, Side, Alanya, Manavgat, Belek ve Kemer’e yönelik taleplerin yanı sıra Ege’de Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye turlarının ön plana çıktığını kaydetti. Sadece kıyılarda değil akraba ziyaretlerinin de karardan olumlu etkileneceğini söyleyen Ulusoy, bu sayede hem tatil hem dinî vecibelerin yerine getirilmesinin sağlanacağını ifade etti. 

1 milyon kişi  tatile çıkar 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da Kurban Bayramı tatilinin uzaması halinde 1-2 milyonu kişiyi bulan hareketliliğin yaşanacağını kaydetti. Ayık, “İç piyasanın hareketlenmesi adına bayram tatillerinin uzun tutulmasını çok önemsiyoruz. Kurban Bayramı'nda bir kurban kesme vecibemiz var. Bu türlü uzun tatiller vatandaşımızın planlama yapmalarını kolaylaştıracak. Bunu sadece kıyılarda yapılan bir tatil şeklinde görmemek gerekir. Akraba ziyareti anlamında da çok büyük katkı olacaktır. Bu uzun tatil gerçekleşirse konaklama tesislerimize gelecek yerli turist sayısı 500 bini bulur. Toplamda iç turizm hareketliliği birkaç milyonu bulacaktır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ayrıca, sahil bandındaki tesislerde Kurban Bayramı rezervasyonlarının yüzde 80'leri aştığını bildirdi. Ulusoy, özellikle Antalya'da Side, Alanya, Manavgat, Belek ve Kemer, Ege Bölgesi'nde Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye turlarının ön plana çıktığını belirtti.  TÜRSAB Başkanı Ulusoy, tatilin 10 güne çıkmasıyla doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaşacağını söyledi.   

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam