MECİTÖZÜ'DEKİ FOLKLORİK BEBEKLER TÜRKİYE'NİN GÖZ BEBEĞİ

15 Haziran 2015 15:33
Videoyu Aç MECİTÖZÜ'DEKİ FOLKLORİK BEBEKLER TÜRKİYE'NİN GÖZ BEBEĞİ
www.hitittv.com E.Şimşek / MECİTÖZÜ'DEKİ FOLKLORİK BEBEKLER TÜRKİYE'NİN GÖZ BEBEĞİ
A
a

Video Haber İzle / E.Şimşek Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş, bölgeler ve kuşaklar arasında kültür alışverişini sağlayan geleneksel el sanatlarından biri olan folklorik bebek yapımı, Çorum’un Mecitözü İlçesi’nde yaşatılıyor.

İlçede Halk Eğitim Merkezi’nde açılan ve dört yıldır eğitimi verilen Folklorik Bebek Kursu, Türkiye’de çok az yerde yapılıyor. Mecitözü’nde Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu’nun yılsonu karma sergisinde en çok bu bebekler dikkat çekiyor. 
 
Folklorik Bebek Yapımı Kursunun Öğretmeni Günay Teke, 13 kişiyle başladıkları kursta Kaymakamlığın büyük desteğini gördüklerini belirterek, el emeği göz nuru eserlerini tanıttı. 
 
Mecitözü Kaymakamı Ahmet Demirci ise, ilçede halk eğitime ilginin her geçen gün arttığını söyleyerek, bayanların aile bütçelerine bu şekilde katkı sağlıklarını vurguladı. 
 
Mecitözü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Tezcan da, ilçede açılan kurslar hakkında bilgi verdi. Hiçbir hazır malzemenin kullanılmadığı bebekler, birçok fuarda göz bebeği olmuş. Çorum’un ve Mecitözü’nün tanıtımına da büyük katkı sağlayan birbirinden güzel bebekler, kursiyerlerin aile bütçelerine de büyük katkı sağlıyor.

Video İzle...

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yqJ9QzNp4qM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
www.hitittv.com E.Şimşek / MECİTÖZÜ'DEKİ FOLKLORİK BEBEKLER TÜRKİYE'NİN GÖZ BEBEĞİ
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam