MERZİFON HAVA ALANI İSMİ ÖNÜNE ÇORUM İSMİ EKLENİYOR

20 Mayıs 2015 23:49
Videoyu Aç MERZİFON  HAVA ALANI İSMİ ÖNÜNE  ÇORUM  İSMİ EKLENİYOR
A
a

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Çorum’da yoğun bir katılımla seçim mitingi düzenledi. Çorum’la ilgili önemli mesajlar veren Davutoğlu, uzun yıllardır tartışma konusu olan Amasya-Merzifon Havaalanı’na Çorum isminin ilave edileceğini müjdeledi.

 
BAŞBAKAN EZAN OKUNURKEN SUSTU
 

Çorum'un bütün ihtiyaçlarını tespit ettiklerini dile getiren Davutoğlu, hızlı trenin Çorum'dan geçeceğini, ayrıca otoyolla bağlanacak şekilde Çorum'un bütün bölünmüş yollarının yapılacağını söyledi.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Sizin için inşa ettiğimiz hem Amasya'ya hem Çorum'a hitap eden havaalanı Merzifon'daki, biliyorum orada Çorum adını da görmek istiyorsunuz. İnşallah Çorum, Amasya ve Merzifon'un üçünün de adı geçecek şekilde bu havalimanı bu 3 isme bağlayacağız. Amasya da Çorum da güzel bir vilayetimizdir. O havaalanını da yüzde 60 nispetinde Çorumlular'ın kullandığını biliyorum. Dolayısıyla hızlı tren, havaalanı, bölünmüş yollarla Çorum Türkiye'nin her köşesine en modern şekilde bağlanıyor, bağlanacak.

Güzel leblebisini her yerde tattığım Çorumlular. Şimdi bize o güzel lezzeti inşallah siyasi lezzet anlamında 7 Haziran'da da tattıracak mısınız? 7 Haziran'da Çorum'dan gür bir sesle 4'te 4 diyecek miyiz? Bu tuzak kuranlara, bu kumpasçılara iyi bir ders verecek miyiz? Şimdi bir de güzel bir ahitleşmemiz var. Aziz Akşemseddin Çorum şahit olsun bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi inşa etmek için gece gündüz çalışmaya Allah, tarih ve millet önünde söz veririz. Çorum söz mü? 4'te 4 yapacak mıyız? Tarihi bir destan yazacak mıyız?"



Şehir Stadı’na helikopterle  inen Başbakan Davutoğlu,  önceden duyurulan Valilik ziyaretini iptal ederek seçim otobüsü ile Fatih Caddesi, Yazıçarşı, Akpınar ve Akşemsettin  Caddesi üzerinden mitingin yapılacağı Abide Meydanı’na geçti. Başbakan Namazgah civarında yoğun bir kalabalık tarafından durduruldu. 


7 Haziran seçimleri kapsamında Çorum gelen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu miting alanında binlerce kişiye hitap etti. Davutoğlu alana gecikmeli gelirken, güneşin altında bekleyen binlerce kişiye Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün talimatıyla Belediye tarafından fıskıyeler ile serinletme yapıldı. Başbakan Çorum’da tüm ilçelere selam gönderirken İskilip, Alaca, Osmancık ve Mecitözün’e a doğalgaz sözü verdi.


Ayrıca Demiryolu’nu müjdelemesi beklenen Başbakan onu müjdelerken ardından Külcü’nün daha önceden üzerinde durduğu Merzifonda ki havalimanın adının ÇAM havalimanı olarak değiştirileceğini söyledi.




Başbakan Davutoğlu sahneye Çorum milletvekilleri adayları Salim Uslu, Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve AK Partinin eski milletvekilleri ile beraber çıktı. Miting alanında coşkulu kalabalığa hitap eden Başbakan Davutoğlu, Çorumlulardan 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde 4 milletvekili göndermesini istedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında Çorum’a geldi. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Abide Meydanı’ndaki kalabalığı selamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, alanı hınca hınç dolduran kalabalığa hitap etti. Milletvekili adayları Salim Uslu, Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ile birlikte halkı selamlayan Davutoğlu, Çorumlulardan 4 milletvekilini de meclise göndermelerini istedi.

 

BEKLENEN MÜJDE GELDİ


Türkiye için 2002 yılında yüksek hızlı trenin hayal olduğunu aktaran Davutoğlu, “Biz Türkiye’yi hızlı trenlerle donatıyoruz. Önümüzdeki dönemde 3 bin 562 kilometre hızlı tren yapacağız. Samsun, Çorum, Kırıkkale, Amasya hattını yapacağız” diye konuştu.

 

CHP MİTİNGİ’NE KAÇ KİŞİ KATILDIĞI OLAY OLMUŞTU


Sosyal Medya üzerinden miting başlarken ve öncesinde muhalefet kanadı, sürekli fotoğraflarve yazılar yazarak sosyal medyadan mitinge kaç kişi gelecek göreceksiniz şeklinde yorumlar yaptı. Muhalif kanat miting katılımı görünce hayal kırıklığına uğradı. Objektif habercilikte sunulması isteyen muhalifler sosyal medyadan duyuruda bulundu. Emniyet kaynakları ve bizim tesbitimiz bu kez aynı fikirde birleşti. 20.000 bin kişi. 


BAŞKAN TALİMAT VERDİ HALK SERİNLETİLDİ


Havanın sıcak olmasından dolayı, Ak Parti miting alanına gelen seçmene şapka hediye etti. Yoğun sıcak altında bekleyen binlerce kişiye Başkan Muzaffer Külcü’nün talimatıyla itfaiye aracının merdiveninden miting alanına fıskiye ile su serpilerek, seçmenin rahatlaması sağlandı.

 

BAŞBAKAN 4 VEKİL İSTEDİ


Davutoğle net konuştu. Alanda ki seçmene 4 vekil isitiyorum sizde diyerek seslenen Davutoğlu, 4 vekil gönderecek misiniz meclise diye sordu. Halk ise evet cevabını verince, Başbakan bizde o zaman gereken ne ise yapacağız dedi.

 

BEKİROĞLU MUHALEFETE VALİ KONAĞI İLE YÜKLENDİ


Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Başbakan gelmeden önce halka seslendi. “Bekiroğlu; Muhalefet, takmış Ak Saray’a ağızlarında var yok Ak Saray ama 1999 Koalisyon dönemini unutuyorlar. Çorum’da o dönemde kriz kapıyı çalarken, muhalefet gitti 52 odalı Vali konağını yaptı, bütün malzemelerini yurt dışından getirdiler. O zaman ki para ile milyonlarca lira para harcadılar. Halkın parasını gereksiz yere oraya döktüler. Şimdi bu ülkenin, en değerli milli servetine karşı çıkıyorlar” dedi.

 



Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam