MHP 1.PARTİ OLACAK

14 Temmuz 2014 23:41
Videoyu Aç MHP 1.PARTİ OLACAK
A
a

MHP İl Başkanı Dr. Vahit Demiran, vatandaşların desteği ile MHP bayrağını Çorum’da en yükseklere dikerek birinci parti olacaklarını iddia etti. MHP İl ve Merkez İlçe Yönetimi, İlçe Başkanları ile ilk toplantısını yaptı

MHP İl Başkanı Dr. Vahit Demiran, vatandaşların desteği ile MHP bayrağını Çorum’da en yükseklere dikerek birinci parti olacaklarını iddia etti. MHP İl ve Merkez İlçe Yönetimi, İlçe Başkanları ile ilk toplantısını yaptı. MHP İl Başkanı Dr. Vahit Demiran, Merkez İlçe Başkanı Bekir Çetin ve ilçe başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen istişare toplantısında Çorum’da MHP’nin durumu, Cumhurbaşkanlığı seçimi, İslam dünyasında yaşanan gelişmeler gibi Türkiye gündemine ilişkin konular masaya yatırıldı.
Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Dr. Vahit Demiran, MHP’nin Çorum’da birinci parti olacağını dile getirerek, yapılacak olan çalışmalar ile ilçe ve merkezde üye sayılarını her geçen gün artıracaklarını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmelettin İhsanoğlu’na tam destek verdiklerini açıklayan Demiran, Suriye de yaşanan insanlık dışı katliamları nedeniyle tepkisini dile getirerek, Türk halkını büyük Ortadoğu projesi kapsamında Türkiye’nin bölünmeye gittiğini bu konuda halkında gerçekleri görmesi gerektiğini söyledi.
Demiran yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bu vesile ile şahsımı arayarak başarı dileklerini ileten Sayın Genel Başkan Başdanışmanımız Mustafa Hidayet Vahapoğlu, sayın milletvekillerimiz Muharrem Şemsek ve Uz. Dr. Melek Denli Karaca’nın selam ve sevgilerini arz ediyorum. MHP Genel Merkezi’nin 26.06.2014 sayılı yazıları ile bizzat Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatı ile Çorum İl ve Merkez İlçe yönetimlerini oluşturmak üzere görevlendirilmiş bulunuyoruz.

ÇORUM’DA MHP SON SEÇİMDE BAŞARILI DEĞİL

Bizden önceki yönetimlerin görevden alınma nedeni bundan sonraki istişare toplantısında sayın ilçe başkanlarımız ile tartışılacaktır. Ancak kısaca söylemek gerekirse; 1999’dan beri seçim kazanamayan; son yapılan seçimlerde %11 oy alabilen ekip doğal olarak başarılı değildir. Çevremizdeki illerin oy ortalamaları %41’dir (Amasya, Tokat, Kastamonu, Yozgat, Çankırı…)
Çorumda partimizin tabanı çevredeki illerin birçoğundan daha güçlü olmasına rağmen, oy oranımızın Türkiye ortalamasının da çok altında kalarak %11 olması başarısızlığın göstergesidir. Genel Merkezimiz bu çerçevede bizleri Çorum’da yönetimi kurmakla görevlendirmiş ve aşağıdaki ilkeler çerçevesinde hareket etme talimatı vermiştir.

BU BİR YENİLENMEDİR

Bizden istenen restorasyon değil, Çorum merkez ve ilçelerinde belirlenen ilkeler çerçevesinde yenilenmedir. Burada bir yanlış anlaşılmaya fırsat vermemek için açıklama gereği duymaktayım. Yenilenecek olan yönetimlerdeki arkadaşlarımız değil; ilkelerdir, çalışma usul ve prensipleridir. Yani hiç kimseye ve hiçbir ilçe yönetimine karşı olumsuz bir düşüncemiz yoktur. Ortaya konulan ilkeler çerçevesinde hareket eden arkadaşlarımızla; bize çizilen yol haritasında birlikte hareket edeceğiz. Partimizin tüm organları parti tüzüğümüze, Siyasi Partiler Kanunu’na uygun olarak çalışmalarını yürütecektir. Bununla ilgili iç tamim sayın ilçe başkanlarımıza dağıtılacaktır.

ÜYE SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ

Genel Merkezimiz tarafından özellikle üye sayımızın arttırılması hususunda net uyarı almış bulunmaktayız. Bu konuda bütün ilçe yönetimlerimizden ilçe nüfus sayısına uygun üye yazımı konusunda gayret beklenmektedir. Gerek il gerekse ilçe yönetimlerinin kurumsallaştırılması özellikle istenmiştir. Yani tek adam yönetimi yerine; hiyerarşik disiplin kuralları içinde; KATILIMCI bir yönetim istenmektedir. Bu çerçevede davamıza, partimize hizmet etmiş ama yönetimde olmayan bütün arkadaşlarımızla ve sivil toplum örgütlerimizle ilişkiler sıkılaştırılacaktır. Merkezde ve büyük ilçelerde Yüksek İstişare Heyetleri oluşturulacaktır.

EKMELETTİN’E KARŞI ÇIKANLAR
GEÇMİŞTE ÖVGÜLER YAĞDIRIYORDU

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde tavrımız açık ve nettir. Adayımız Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu beyefendi, Anadolu’nun bağrından, Yozgat’tan çıkmış; Birçok üniversitede öğretim üyeliği yapmış Prof. Dr.luk derecesine ulaşmıştır. Dünya çapında sayısız ödüller almış; Kendini Türk-İslam davasına adamış; hakkında en küçük şaibe ve iddia bile olmayan Türkoğlu Türküm diyebilen bir vatan evladıdır. Bugün siyaset gereği kendisine karşı çıkanlarında; zamanında övgülerine mahsar olmuştur. Bu konuda tezvirat yapmaya kalkanlara asla fırsat verilmemelidir. Aksi davranışlarda bulunanlar hem yanlış yapmış olacaklar hem de vebal altında kalmış olacaklardır.

TÜRKİYE PARÇALANMAK İSTENMEKTE

Dünyanın bir soğuk savaş dönemi yaşadığı, dünya haritasının sürekli değiştirildiği, ulus devletlerinin bir bir parçaladığı bu dönemde; ülkemiz de ameliyat masasına yatırılmak üzerindedir.
Şu anda tıp deyimi ile preop dediğimiz ameliyat öncesi narkoz dönemini yaşamaktayız. Basın, görsel ve yazılı medya tarafından insanlarımızın beyinleri adeta narkoz verilmişçesine uyuşturulmuştur.
Bu çerçevede Büyük Ortadoğu Projesi adım adım amacına ilerlemektedir. Tunus, Cezayir, Mısır, Libya, Irak, Suriye’de ameliyatlar devam etmektedir. Türkiye henüz narkoz dönemindedir; masaya yatırılmasına az kalmıştır. Türkiye’ye yutturulmak istenen zehir; Demokratik özerklik altında örtülü bir eyalet sistemidir. Eyalet sisteminin arkasından da referandumla Türkiye’den koparılacak toprak parçası Kürdistan’a verilecektir. Sonra da kurulacak olan Kürdistan devletine ağır silah, tank, uçak verilerek Türk-Kürt savaşı daha şiddetli bir şekilde sürdürülecektir. Nasıl Suriye, Irak parçalandı ise Türkiye Cumhuriyeti Devletimizde parçalanmak istenmektedir.

TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN ACILARI ACIMIZDIR

Bu çerçevede Irak ve Suriye’deki IŞİD hareketine dikkatinizi çekmek isterim. Bu hareket nasıl İslami bir harekettir ki İslam’ın bir numaralı düşmanı olan İsrail’e karşı küçük bir eylem dahi yapamazken; Ortadoğu’da Müslüman kanı dökmektedir. Allahu Ekber nidalarıyla şehit ettikleri Müslümanlar da son nefeslerini verirken Allahu Ekber demektedirler. Bu duruma dikkatinizi çekmek isteriz.
Irkı ne olursa olsun tüm Müslüman kardeşlerimizin acıları acımızdır. Tüm Müslüman kardeşlerimize ağıtlar yakarken Irak’ta Barzani ve IŞİD katilleri tarafından şehit edilen Müslüman Türkmen kardeşlerimiz unutulmamalıdır. Doğu Türkistan’da mübarek Ramazan ayında oruç tuttukları için zulüm gören Uygur Türkleri unutulmamalıdır. Bu ırkçılık değil bir gerçeğin teslim edilmesidir.

PARTİMİZİN BAYRAĞINI EN YÜKSEĞE DİKECEĞİZ

Sizlerle istişarelerimiz bundan sonra daha sık devam edecektir. Bu çerçevede önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir iftar yemeği tertip edilecektir. Sizlerden ricamız; Size vermiş olduğumuz iç tamim çerçevesinde çalışmalar yapmanız ve ilçenizle ilgili çalışmalarınızı ve yapılması gerekenleri bir rapor halinde Ramazan Bayramına kadar il teşkilatımıza sunmanızdır. Sizlerin desteği ile partimizin bayrağını Çorum’da en yükseklere dikeceğiz. Ve birinci parti olacağız inşallah. Sel gider kum kalır. Kitle partileri iktidar olamadıklarının ertesi günü dağılmaya başlarlar. Canlı örnekleri ortadadır. Ama fikir partileri ilelebet var olurlar. Bu çerçevede Ülkücü Hareket ve Milliyetçi Hareket Partisi yeryüzünde tek bir Türk kalıncaya kadar var olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Kaynak : www.corumtime.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam