MHP KADIN KOLLARI KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMASI

15 Nisan 2015 19:16
Videoyu Aç MHP KADIN KOLLARI KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMASI
A
a

Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arası düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları da bir program düzenledi. MHP İl Binası’nda düzenlenen program kapsamında Yasin-i Şerif okutularak lokum dağıtıldı. Akabinde MHP Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kır tarafından Kutlu Doğum Haftası’nın önemini belirten açıklama yapıldı.

MHP Kadın kolları başkanı Ülkü Kır, “Alemlerin efendisi, zamanların sultanı, insanlığın kurtarıcısı, peygamber efendimiz (S.A.V) ‘i hangi yazıyla, methiyeyle, şiirle, cümleyle, kelimeyle anlatırsak anlatalım yetersiz ve aciz kalırız. Ona ne yazılsa az, ne anlatırsa eksik kalır” dedi.

“Sevgili peygamberimizin dünyaya teşrifinin 1444’üncü yıl dönümü. Hz Muhammed (s.a.v) Efendimizin doğumu Rebiülevvel'in 12. Pazartesi hicri yılıdır. 20 Nisan 571 miladi yılında sadece dünyayı değil bütün alemi şereflendirmiştir. Peygamber efendimiz dünyaya geldiği zaman bir çok mucizevi olaylar meydana gelmiştir” diyen Kır, “Bunların bazıları: Kâbe'de mevcut 360 put devrildi. Müşriklerin kutsal saydığı Sâve Gölü kurudu. Yıllardır kuru olan Semâve vadisi sularla doldu taştı. Mecusilerin 1000 yıldır yanan ateşi söndü. İran Kisrâsının sarayındaki 14 sütun hisar yerle bir oldu” açıklamalarında bulundu.

MHP Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kır, “O gece yıldızlar o kadar berraktı ki biri şöyle dedi: "Elimi uzatsam alacak gibiydim."O sabah Mekke'ye gelen aynı zamanda kahin olan Yahudi bir tüccar Mekke ulularına sordu: "Bu gece aranızdan birinin oğlu oldu mu? "Ona dediler: "Evet, Haşimoğulları mahallesinde bir yetim doğdu."Kâhin feryat etti: Eyvaaaahhhh! Yıllardır İsrailoğulları’nda bulunan Risalet-Nübüvvet artık Araplara geçti. Bundan sonra çok şerefli olacaksınız! Ama biz bittik! dedi ”şeklinde konuştu.

Açıklamasında Hz. Muhammet (SAV)’in dünyaya gelişinin önemine değinen Ülkü Kır, “Onun varlığı dünyayı aydınlatmıştır. Son peygamberimiz olan Hz. Muhammet (SAV) gerek İslam’dan önce gerek ise İslam dini geldikten sonra ve yaşadığı dönemlerde hep örnek ve güzel ahlakı ile bilinmektedir”. Kendisine peygamberlik gelmeden öncede emin denilmekteydi. Bu da insanların ona ne kadar güvendiğini ve onun dürüstlüğünü takdir etmeleri anlamına gelmektedir. Allah (C.C) “Ey habibim biz, seni alemlere rahmet olarak gönderdik” diyerek peygamber efendimizin geliş sebebini bizlere bildirmiştir. Biliriz ki dil kalpten geçen her şeyi ifade edemez. Allah (C.C) bize de kalbimizden geçen bütün güzellikler nasip etsin” şeklinde konuştu.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam