Müjde! O ilimize ve Çorum'a hızlı tren geliyor

24 Nisan 2015 20:44
Videoyu Aç Müjde! O ilimize ve Çorum'a hızlı tren geliyor
www.hitittv.com
A
a

Video Haber Tıkla İzle Çorum’un da içinde yer aldığı Samsun-Ankara Demiryolu Hattı’nın işletime açılmasının muhtemelen 2019 yılında gerçekleşeceği belirtildi. Açıklama Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dan geldi.

Cumhuriyet tarihi boyunca Ankara -Kırıkkale-Çorum-Samsun ile Trabzon’un arasına sıkışmış, ekonomik ve sosyal yönden kalkınma fırsatı bulamayan  Çorum dahil Ordu, son yıllarda ulaşım alanında aldığı yatırımlarla cesaretlendi.






ÇORUM 2019’DA İHALESİ YAPILABİLİR

Yılmaz, “Samsun- Ankara hattındaki hızlı tren projesi muhtemelen 2019 yılına kadar gerçekleşecek. Bolaman-Samsun arasındaki hızlı tren fizibilite çalışmalarını Bakanlık çok olumlu bir şekilde sürdürüyor. Bazı kimseler ‘hızlı treni neden Ordu Merkez’e getirmiyorsunuz’ diyor. Hızlı tren Bolaman’a gelsin biz Ordu’yu Bolaman’a taşırız. Fatsa-Ordu arası 15 dakika.Bolaman’a hızlı tren gelsin Ordu’nun tam göbeğine hızlı tren gelmiş olur. Bolaman’a hızlı tren gelmesi Ordu’nun ihtiyaçlarını karşılar. Halen fizibilite çalışması yapılıyor. Bolaman-Samsun güzergahının tahmin ediyorum 2018-2019 yılında da ihalesi yapılacak” dedi.

 

Müjde! O ilimize de hızlı tren geliyor
www.hitittv.com
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam