Murat Yıldırım: Dünya İsrail'e her şekilde silah veriyor

10 Eylül 2014 20:29
Videoyu Aç Murat Yıldırım: Dünya İsrail'e her şekilde silah veriyor
A
a

Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Yönetim Kurulu Başkanı Münir Said ve beraberindeki Filistin heyeti, Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım’ı ziyaret ettiler.

Beytül Makdis Gönülleri Derneği Müdürü Tahsin Mutevelliy, Uluslararası Filistin Destek Koalisyonu Koordinatörü Abdulaziz Hasan Şedil, Yemen Konsolosu Talal Gamal ve TAİM Genel Koordinatörü Mustafa Güvenç’in hazır bulunduğu heyet, Filistin’deki son durum ve İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliam ve soykırıma ilişkin bilgi aktarımında bulundular.

Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “İsrail Filistin halkına yaşattığı zulüm ile resmen soykırım yapmaktadır. İsrail işgalci bir devlettir. Filistin halkı yeryüzünün yetimleridir. Yerinden ve yurdundan edilmişlerdir. Yurtları işgal altındadır. Türkiye olarak her zaman Filistin halkının yanındayız. Dünya üzerindeki tüm mazlumların her zaman yanında ve destekçisiyiz. Çünkü biz millet olarak dini, dili ırkı ne olursa olsun kimliğine bakmadan zalimin karşısında mazlumun yanında olan bir Peygamber ve o peygamberin takipçilerinin oluşturduğu Selçuklu ve Osmanlı geleneğinden geliyoruz” dedi.

Erdemli çıkışları dolayısıyla AP’deki 13 milletvekilini kutluyorum

“İsrail devleti insanlıktan çıkmış cani bir devlettir” diyen Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım; “İsrail çocuk katilidir. İnsan hakkı tanımamaktadır. ABD ve Avrupa Birliği İsrail soykırımına sessiz kalarak ya da örtülü destek vererek çocuk katliamlarını paylaşmaktadır. AB ile İsrail arasında bir ortaklık anlaşması bulunuyor. Bu anlaşmanın insan hakları ihlali yapan, soykırım gerçekleştirilen bir devlet ile halen devam ettiriliyor olması AB değerlerine aykırı ve Avrupa Birliği için bir utançtır. Avrupa Parlamentosunda önceki gün çocuk katliamlarını dile getiren sağduyulu milletvekilleri şu soruyu sormuşlardır: “ AB, küçük çocukların katlini insan hakları ihlali olarak görmüyor mu? Yasa dışı yerleşim birimlerini uluslararası hukukun ihlali olarak kınıyor ama Ortaklık Anlaşması yerinde duruyor”. Bu erdemli çıkışlarından dolayı 13 milletvekilini kutluyorum” dedi.

İsrail dünyaya terör ihraç ediyor

Yıldırım; “Dünya barışı Filistin barışına bağlıdır. Dün el Kaide, bugün IŞİD ile uğraşan Batılı devletler bataklığı kurutmak yerine sivrisinek peşinde koşmaktadırlar. Dünyada Filistin sorunu terör üreten bir sorundur. Bu sorun hal olmadan aşırılık yanlısı grupların çıkması engellenemeyeceği gibi terör de engellenmeyecektir. O sebeple dünya önce İsrail’e dur demelidir. Başkenti Doğu Kudüs olan özgür, bağımsız tanınmış bir Filistin Devleti’ni kabul etmek zorundadırlar. İsrail’in işgalci tutumuna karşı tavır almak zorundadırlar. İsrail’i işgal ettiği topraklardan çıkartmak zorundadırlar. Bunlar yapılmadığı sürece terör belası Batı’nın canını yakmaya devam edecektir. Çünkü İsrail dünyaya terör ihraç etmektedir” dedi.

Dünyanın İsrail’e silah verdiğini hatırlatan Yıldırım; “ABD, AB başta olmak üzere diğer ülkelerin sattığı silahlar ile çocuklar katledilmektedir. Bu kan sadece terör devletinin eline değil, tüm diğer ülkelerin de eline bulaşmaktadır. O sebeple İsrail’e mutlaka silah ambargosu uygulanmalıdır. İsrail ırkçı bir devlettir. Soykırım yapmaktadır. Barış süreci diyerek dünyayı kandırmaktadır. Barış süreci denilen şey aslında düşük yoğunluklu bir işgal ve koloni oluşturma sürecidir” diye konuştu.
 

Uluslararası Filistin Forumu

Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Yönetim Kurulu Başkanı Münir Said, bölgede Arap Baharı’ndan korkan ülkelerin, bu baharın membağı olarak gördükleri Gazze’yi İsrail eliyle boğmak istediğini belirterek; “Bu sebeple bazı ülkeler İsaril’e destek verdiler ama Allah’ın izni ile az bir topluluk, güçlü bir orduya karşı galebe çaldı” dedi.

Filistin davasının ümmetin davası olduğunu kaydeden Said; “Bu dava ümmeti birbirine yaklaştıran ve diri tutan bir davadır. Biz de TAİM olarak tüm Müslüman ülkelerinden ve diğer ülkelerden Filistin davasına sahip çıkanların katılımı ile Uluslararası Filistin Destek Koalisyonunu oluşturduk. 20-21-22 Ekim’de İstanbul’da uluslararası Filistin forumu gerçekleştireceğiz” dedi.

Heyet daha sonra Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım’a Kubbetüs Sahra ve Mescid-i Aksa bölgesini gösteren bir tablo hediye ettiler. Başkan Yıldırım ise heyet üyelerine Çorum leblebisi takdim etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam