Murat Yıldırım: İsrail'in Gazze şeridine düzenlediği saldırıları kınadı

9 Temmuz 2014 20:23
Videoyu Aç Murat Yıldırım: İsrail'in Gazze şeridine düzenlediği saldırıları kınadı
A
a

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım'ın başkanı bulunduğu Türkiye Filistin Dostluk Grubu İsrail'in Gazze şeridine düzenlediği saldırılana ilişkin basın açıklaması yaparak saldırıları kınadı.TBMM'de gerçekleştirilen basın açıklamasına komisyon üyeleri Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Şanlıurfa Milletveki

İsrail üç Yahudi yerleşimcinin başına gelenlerin sorumluluğunu Filistinli gruplara yüklemeye çalışmaktadır. Elinde hiçbir delil olmadan hem bu grupları suçlamakta, hem de masum insanların üzerine bomba yağdırmaktadır. Kayıp üç yerleşimcinin 30 Haziran tarihinde ölü olarak bulunmasının ardından Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze bölgesine yoğun saldırılar gerçekleştirmiştir. Sadece üç gün içerisinde çocuk ve gençlerin ağırlıklı olduğu 50’den fazla Filistinli şehit olurken 300’den fazla kişi yaralanmıştır. Gazze’de şu anda yoğun bir ilaç sıkıntısı yaşanmaktadır. Durumu ağır yaralılara müdahale edilmekte zorlanılmaktadır. Diğer yandan ibadethaneler de İsrail’in hedefi olmuştur. İki ayrı cami yapılan hava saldırılarında yerle bir edilmiştir. Yine bir sağlık tesisi de İsrail tarafından bombalanmıştır. Çok sayıda ev yerle bir olmuştur. İsrail mabetleri, hastaneleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef alarak savaş suçu işlemektedir. İsrail’in terörist yöneticileri ibadethanelere, masum insanlara, çocuklara saldırmaktan mutluluk duymakta, faşist bir haz almaktadırlar. İsrail yönetimi terörist devlet damgasını hak eden bu girişimleriyle bir kez daha uluslararası hukuku çiğnemektedirler.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Gazze bölgesine kullanılması yasak fosfor bombası atılmıştır. Onlarca masum insan bu saldırılarda yaşamını yitirmiştir. Günlerdir özellikle iftar ve sahur vaktinde sürekli Gazze bölgesine hava saldırıları düzenlenmektedir. Bu mübarek ayda insanlara huzursuzluk yaşatan terör devleti, en ufak insani erdemlere dahi ne kadar uzak olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. İsrail hiçbir kanıt gösteremediği halde üç Yahudi yerleşimci askerin ölümünden sorumlu tuttuğu Filistinli ailelerin evlerini işgal etmiş ve bomba yerleştirerek yerle bir etmiştir. Bundan cüret alan Yahudi köktencileri bir Filistinli genci kaçırıp benzin içirdikten sonra ateşe vermişler ve diri diri yakarak ölmesini izlemişlerdir. İsrail bu konuda uluslararası topluma açıklama yapmak zorundadır. Bu katliamı gerçekleştirenler biran önce bulunmalı ve yargılanmalıdırlar. Yine İsrail yönetiminin fütursuz tutumlarından güç alan askerler bir çocuğu ailesinin gözü önünde öldüresiye dövmüş, gözaltına aldıktan sonra da her türlü işkenceyi yapmışlardır. Sosyal medyada bu çocuğa yapılan işkence görüntüleri yer almaktadır. O görüntüler İsrail askerlerinin insanlıktan çıktıklarının en önemli kanıtıdır. Gerek İsrail yönetiminin gerekse siyonist yerleşimcilerin bu tavırları tam anlamıyla gaddarlıktır. Bu bir insanlık suçudur ve derhal cezalandırılmalıdır. İsrail yönetimi insanların en doğal haklarını ve uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır.

Şu ana kadar 1000’e yakın gözaltı gerçekleştirilmiştir. Batı Şeria’da ve Gazze bölgesinde hayat felç edilmiştir. İnsanlar işyerlerini açamaz, ticaret yapamaz olmuşlardır. Gazze bölgesine temel gıda maddeleri, ilaç ve yakıt girişine izin verilmemektedir.

İsrail ile HAMAS arasında iki yıldır devam eden ateşkes İsrail tarafından onlarca kez ihlal etmiştir. Devlet ciddiyetinden uzak şekilde, altına imza attığı anlaşmaları bile hiçe sayan bir yönetimle karşı karşıyayız. Uluslararası hukukun en basit kuralları dahi çiğnenmektedir. İsrail yedek ordusunu askere çağırarak topyekün bir savaşa hazırlandığını, kalıcı bir barış ortamı yerine savaşı tercih ettiğini ortaya koymuştur.

Üzülerek belirtiyoruz ki, uluslararası toplum İsrail zulmüne sessiz kalmaktadır. ABD, İsrail katliamlarına payanda olmaktadır. İsrail’in sözde kendini savunduğu gerekçesiyle katliamları meşrulaştırmaktadır. Oysa her şey ortadadır. İsrail’in yaptığı tam anlamıyla düşük yoğunluklu bir soykırımdır. Bunu ne ABD, ne de BM daha fazla görmezden gelemez. İsrail’in günlerdir attığı fosfor bombalarına ses çıkarmayan BM, bölgeden nefsi müdafaa amaçlı atılan füzeleri gerekçe göstererek Filistin’i kınamaktadır. Bu adalet duygusunun kaybolduğunun, BM’nin artık dünya sorunlarına çare olamayacak bir niteliğe büründüğünün en açık delilidir. BM kendi aldığı kararları dahi İsrail’e uygulatamayacak kadar aciz ve güdümlü haldedir. Geçmişte Gazze bölgesinde BM binaları bombalanırken sessiz kaldığını da unutmadık.

İsrail bölge topraklarının önemli bir kısmında işgalcidir. Doğu Kudüs ve Gazze başta olmak üzere tüm Filistin kentlerini abluka altına almaktan, işgal etmekten, doğal yaşamı kısıtlamaktan vazgeçmelidir. Kendi sınırlarına dönmelidir. Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kabul etmelidir.

Bölgede artan gerilim tüm tarafların itidalli olması gerektiğini bir kez daha ortaya koymaktadır. İsrail saldırılarından vazgeçtiği anda Gazze bölgesinden de kendisine karşı herhangi bir saldırı olmadığı bilinmektedir. Bu yıllardır yaşanarak örneklenmiştir. Ama İsrail ne vakit saldırganlaşırsa, kendi halkı da zarar görmekte, sığınaklara girmek zorunda kalmaktadır. İsrail yönetimi gerilimi azaltmak zorundadır. Filistin halkına yönelik toplu cezalandırma niteliğindeki şiddet kullanımına derhal son vermelidir. Bundan sadece Filistin halkı değil, İsrail halkı zarar görmektedir.

İsrail’i saldırgan tutumu dolayısıyla şiddetle kınıyor, biran önce bu saldırılardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Dün olduğu gibi bundan sonra da siyonist işgale karşı mazlum Filistin halkının yanında açık taraf olacağımızı bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz.

 

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam