Numan Kurtulmuş Cuma günü Çorum’a Geliyor

12 Kasım 2014 15:57
Videoyu Aç Numan Kurtulmuş Cuma günü Çorum’a Geliyor
A
a

Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 14 Kasım Cuma günü Hitit Üniversitesi’nin düzenlediği “Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri” konulu sempozyuma katılacak.

Çorum Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen  Ahıska Türkleri konferansı, TİKA, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı,TRT, Çorum Belediyesi, Çorum Valiliği, TSO , Dünya Ahıska Türkleri Birliği organizasyonu tarafından yapılacak. İki gün sürecek konferans 14 Kasım Cuma günü başlayıp Cumartesi  günü sona erecek.


Sempozyuma Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra , Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyaddin İsmihanoğlu Kassanov, Azerbaycan Millî Meclisi’nin 3. dönem milletvekili Ganire Paşayeva, Gürcistan Milletvekili Azer Süleymanov, Eritre Büyükelçisi Fırat Sunel ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil’in de sempozyuma  katılması bekleniyor.

Sürgünün hayatta bulunan canlı tanıklarının da katılacağı etkinlikte, Ahıska Türkleriyle ilgili sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel ve hukuksal bilgiler aktırılacak.


Ahıska Türk Müziği dinletisi ile Ahıska Türk Mutfağı yemeklerinin de yer alacağı sosyal ve kültürel etkinlikler içeren sempozyumda ayrıca “Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri” adlı kısa film ile Bizim Ahıska Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zeyrek tarafından hazırlanan “Ahıska Sürgünü Resim Sergisi” de yer alacaktır.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam