ÖN YARGI VE ÖN KABULLERLE MASAYA OTURULMAZ

25 Haziran 2015 12:32
Videoyu Aç ÖN YARGI VE ÖN KABULLERLE MASAYA OTURULMAZ
A
a

Çorum Milletvekili Salim Uslu, A haber ekranlarında Gece Ajansı Programında Salih Nayman’ın ve Akşam Ajansında Duygu Leloğlu’nun canlı yayın konuğu oldu.Gündemin değerlendirildiği programlar da Uslu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurul salonuna girişinde CHP, MHP ve HDP sıralarından hiçbir milletvekilinin ayağa kalmamasını eleştirdi.

Salim Uslu, “Sayın Cumhurbaşkanımız; bütün Dünya’nın ilgiyle, dikkatle izlediği ve hatta birçoğunun takdir ettiği, bir çoğunun da karşı cephe oluşturduğu Dünya ve Türkiye lideridir. Geçmişte Ahmet Necdet Sezer’e yapılmayan bir kısım nezaketsiz davranışların Sayın Cumhurbaşkanına yapılmış olması manidardır. Bugün Cumhurbaşkanımıza yapılan olay da hem nezaket hem siyasi ahlak açısından görülememiştir ve topluma da iyi bir örnek oluşturmamıştır. Hırs ve hınç politikaları aklın, nezaketin önünde gidiyor. Slogan atarak ya da yumrukları sıkarak siyaset yapma devri eski Türkiye’de kaldı. Bugün Sayın Baykal’a teşekkür ettim. Yönetimi son derece başarılıdır. TBMM topluma ve kamuoyuna bugün pozitif bir mesaj vermiştir. En büyük nezaketsizlik bugün 3 siyasi partinin Cumhurbaşkanı geldiğinde ayağa kalkmamış olmasıdır. Oysa Cumhurbaşkanlığı makamı %52 oyla seçilmiş milletin ortak değeridir” dedi.

 

YENİ TÜRKİYE KURULUYOR

 

Uslu, “25.Dönemde 21 Başörtülü kadın Mecliste bulunmaktadır. Türkiye normalleşiyor ve Yeni Türkiye böyle kuruluyor. Kafalardaki korkular, görülmeyen duvarlar, tabular, dokunulmazlıklar artık yıkılıyor. İnsanların kafasının dışındakiyle, kıyafetiyle, ismiyle, siciliyle uğraşmak yerine daha çok fikirleriyle tartışıldığı bir döneme evriliyoruz. O açıdan gelecekten daha umutluyum” dedi.

 

HDP HALEN TÜRKİYE PARTİSİ OLAMADI

 

HDP’lilerin Yemin töreninde İstiklal Marşını Okumamalarını da eleştiren Uslu, “HDP’lilerin İstiklal Marşını okumaması, hala bir Türkiye Partisi olamadığını gösteriyor. CHP, Devletin kuruluşunda etkin görev almış olduğunu iddia eden bir parti olarak ülkenin geleceği için daha soğukkanlı, sorumlu davranır diye umuyorum. MHP de devlete ilişkin hassasiyetlerine uygun davranmaktadır” dedi.

 

ÖN YARGI VE ÖN KABULLERLE MASAYA OTURULMAZ

 

Koalisyona yönelik sorulara cevap veren Uslu, Seçimlerde verilen siyasi mesajı doğru okumak gerekir. Önümüzdeki 5 gün çok kritik günler. Bu günlerde yapılacak görüşmeler, ortaya konulacak tavırlar, duruşlar, alınacak pozisyonlar son derece önemli.

Dilerim ve umarım ki, önümüzdeki süreçte siyasi partiler sorumlu ve soğukkanlı davranarak ülke çıkarlarını, milletin menfaatlerini ön planda tutarlar. Bugün 258 Milletvekili ile Meclis’in en büyük partisi AK Partidir. Bazı partiler kimi partilerle hiçbir şekilde yan yana gelemeyeceklerini de ilan etmişlerdir. Başbakanımız elbette partilerle görüşecektir.

Bizim ön kabullerimiz ve ön retlerimiz yok. Her türlü diyaloğa açığız. Hangi partilerle hükümet kurulursa geleceğe yönelik, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak ve Türkiye’nin özellikle kazanımlarını kaybettirmeyecek tam tersine yeni kazanımlar elde etme imkanı sağlayacak bir imkan çıkarsa o parti ile koalisyon olur. Koalisyon ortaklığının hiçbir şekilde araba, sandalye, kit, banka pazarlığı ya da bir başka pazarlık söz konusu olmaması gerekir. Ön yargı ve ön kabullerle masaya oturulmaz. İlkeler üzerinden konuşulması ve Türkiye’nin kazanacağı yeni imkanlar ve fırsatları göz önünde bulundurulması gerekir. Demokratik teamüller, ilkeler ve gelenekler en büyük siyasi partinin Meclis Başkanını seçmesini gerekmektedir. Ak Partisiz bir koalisyon imkanı yoktur. Hükümetle parlamentonun uyumlu, ahenkli ve verimli çalışmasını sağlamak bakımından da demokratik teammüller uygulanmalıdır” dedi.


Uslu Mimarlar Odasını da sert bir dille eleştirerek, “Mimarlar odasının Cumhurbaşkanlığındaki iftar masasıyla ilgili tek yaptığı imaj yaralama ve kara propagandadır. Sivil toplum örgütlerini ciddiye almak gerekiyor ama temsil edenler yandaş ya da oyundaşlık yapıyorlarsa o şahısları ciddiye almak çok doğru değil. Meslek kuruluşlarının; Ülkenin Kalkınmasına, Toplumsal ve Soysal Gelişmeye yönelik itirazları, projeleri ve hizmetlerini ortaya koymaları gerekir.  Modern toplumlarda sivil toplum örgütleri; itiraz etmek, tepki vermek, tenkit etmek yerine teklif üretirler.

Bu meslek kuruluşları; siyasi bir pozisyon alıyorlar, yandaş ve oyundaşlık yaptıkları ideolojilerinin kara propagandalarına, kurumları alet ediyorlar. STK’lar sorunun parçası olmak yerine, çözümün tarafı olarak masada; görüşünü, önerisini ve teklifini açıkça ortaya koymalıdırlar. Kimi STK ya da Meslek Örgütleri adına yandaş ya da oyundaş olarak politik pozisyon alma telaşı ciddiye alınmamalıdır” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam