ORHAN ÖZTÜRK İSKİLİP AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU

31 Ağustos 2015 18:34
Videoyu Aç ORHAN ÖZTÜRK İSKİLİP AK PARTİ'DEN  ADAY ADAYI OLDU
A
a

Son dakika! ..O görevde 10 dakika kalan vali istifa etti. Bitlis Valisi iken annesinin ani vefatından dolayı kendi talebiyle merkez valiliğine alınan Orhan Öztürk Ankara’da göreve başlama işlemlerini tamamladıktan sonra Başbakanlığa istifa dilekçesini sundu…

Merkezde en kısa süre kalan vali unvanıyla sivil hayata atılan Öztürk geçmişte belediye başkanlığından kazandığı siyasi deneyimleri ile milletvekilliği yoluna giriyor. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu ile yol arkadaşlığı yapan Orhan Öztürk Denizli Vali Yardımcılığı görevini yürütürken İskilip AK Parti yönetim kurulu kararı ile belediye başkan adaylığına davet edilmiş ve 2004 mahalli seçimlerinde İskilip Belediye Başkanı seçilmişti.

1 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra Çorum Belediye Başkan adaylığına müracaat etmiş ancak parti Muzaffer Külcü’yü aday göstermişti. Daha sonra idareye dönen Öztürk, İstanbul Vali yardımcılığı ve Küçükçekmece Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuş 2013 yılında da Bitlis Valiliğine atanmıştı. Bitlis Valiliği devam ederken annesinin ani vefatı ile memleketine yakın olması nedeniyle merkeze alınmasını talep etti. Talebi üzerine merkeze alınan vali Öztürk göreve başlama imzasını attıktan hemen sonra istifa ederek milletvekilliği yoluna girmiş oldu. AK Parti’den milletvekilliği için İstanbul’u tercih eden zorlu bir yarışa da girmiş oldu.


Orhan Öztürk İskilip Belediye Başkanlığı döneminde umumi wc’lerdeki pisuvarları yıktırması, belediyenin önünde bulunan tarihi şahsiyetlere ait büstleri “dua ediyorlar” gerekçesiyle yıktırması ve Atıf Hoca’nın mezarını İskilip’e getirmesi ise adından söz ettirmişti.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam