Ortaköy Karahacip Beldesi Ayaklandı

25 Nisan 2014 17:42
Videoyu Aç Ortaköy Karahacip Beldesi Ayaklandı
A
a

ÇORUM’un Ortaköy ilçesine bağlı Karahacip beldesinin yasa gereği kapatılması üzerine belediyeye ait iş makinaları da il özel idaresine devredildi. Bugün iş makinalaranı almaya gelen yetkililer karşısında eli sopalı, kürekli kadınları görünce şaşkına döndü.

 Kadınlar araçları vermezken dönüşümlü olarak belediye bahçesinde nöbet tutmaya başladı. 6360 sayılı yasanın geçici 2.maddesine göre 2011 yılı adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına göre nüfusu 2000’in altında kalan beldelerin kapatılması üzerine Karahacip belde belediyesi’de kapatıldı. 
 
Belediyenin hizmetinde bulunan iş makinelerinin de İl Özel İdare Müdürlüğü’ne devredildi. Bugün iş makinelerini almaya giden özel idare yetkilileri belediye önünde köylülerin eylemi ile karşılaştı. Kadınlı erkekli belediye binası önünde toplanan kalabalık iş makinelereni vermek istemedi. Ellerinde sopa ve kazma bulunan kadınlar belediye bahçesine yetkilileri sokmadı. Beldelerinin köye dönüştürülmesine tepki gösteren vatandaşlar araçları özel idare görevlilerine vermedi.
 
 Bunun üzerine olay yerine jandarma geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, köylü kadınların direnişten vazgeçmemesi üzerine görevliler eli boş dönmek zorunda kaldı. Köylü kadınlar İl özel idare yetkililerin araçları gizlice almaması için 20′şer kişilik gruplar halinde belediye bahçesinde nöbet tutmaya başladı. Belediyelerinin 24 yıldır hizmet verdiğini dile getiren kadınlar, “Bizim bu araçlarımız neden alınmak isteniyor. Biz gerekirse bu uğurda ölür yine de bu araçları kimseye vermeyiz. Cesareti olan varsa gelsin bu araçları buradan kaldırsın. Ölmek var bu araçları vermek yok. 
 
Bundan sanra AK Partiye ve Tayyip Erdoğan’a oy yok” diye konuştu. Nazife Kaya isimli köylü kadın ise, “Biz başbakanımızı destekledik şimdide onun bize destek vermesini izliyoruz. Biz köy olmak istemiyoruz. Biz vatandaş değilmiyiz. Belediyemizin araçlarını vermeyeceğiz. Yakacağız, yıkacağız vermeyeceğiz” dedi. Köylü kadınlar YUSUF ÇINAR’IN HABERİ










Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmayacaklarını dile getirerek eylemlerine son vermeyeceklerini söyledi. 
Kaynak : www,hitittv.com/corumolayhaber.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam