Osmancık'daki Açılışı Davutoğlu yapacak

11 Ekim 2014 21:47
Videoyu Aç Osmancık'daki Açılışı Davutoğlu yapacak
A
a

Başbakan Davutoğlu'nun Çorum ziyaretinde toplu açılış töreninde Osmancık’ta üç bloktan oluşan yüksek öğrenim öğrenci yurdunun açılışını Başbakan Dr. Ahmet Davutoğlu’nun yapacağı bildirildi. Davutoğlu'nun Çorum ziyaretinin tarihi henüz belli değil.

2013 yılında ihale edilen ve inşasına başlanan Osmancık yüksek öğrenim öğrenci yurdu 500 gün gibi kısa bir zamanda tamamlanarak yüksek öğrenim öğrencilerine hizmet vermeye başlayacak. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Dr. Cahit Bağcı Osmancık yüksek öğrenim öğrenci yurdunun Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine yüksek standartlarda hizmet vereceğini söyledi.

10728798_540219519441785_1726918899_n

 
Türkiye’de öğrenci yurtlarının 2000’li yılların ortalarına kadar koğuş sistemi ile hizmet verdiğini kendisinin de öğrencilik yıllarında koğuş sistemi ile yurtlarda kaldığını ifade eden Bağcı; AK Parti olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirtti. Osmancık yüksek öğrenim öğrenci yurdunun toplam üç bloktan oluşan yerleşkesinin iki plan kız ve erkek öğrenci yurtları ve üçüncü blok ise sosyal donatımlar olarak projelendirildiğini, çevre düzenlemesinin de yapılacağını belirten Bağcı, Projenin 150 kız ve 150 erkek öğrenci olmak üzere toplam 300 öğrenci kapasiteli olduğunu ve gerektiğinde kapasite artırımı ile 400 öğrenciye kadar hizmet verilebileceğini söyledi. Bağcı Kredi ve Yurtlar Kurumu Osmancık Yüksek öğrenim öğrenci yurdunda kablosuz internet bağlantısı, alanlara ve branşlara göre uygun çalışma ve etüt odaları, modern yemekhane, dinlenme odaları ve kütüphane gibi donanımlardan oluştuğunu sözlerine ekledi. 

Yurdun önümüzdeki günlerde Çorum’a ziyareti gerçekleşecek olan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından; Osmancık Gençlik Merkezi ve diğer ilçelerde ki inşası tamamlanan yatırımlarla birlikte açılışının yapılarak gençlere hizmet verileceği belirtildi. Bağcı; “Yurdun açılması ile birlikte Osmancık’ta yüksek öğrenim gençliğinin barınma sorunu ortadan kalkacaktır” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam