Park cinayetinde Mahkeme başladı

8 Temmuz 2014 22:44
Videoyu Aç Park cinayetinde Mahkeme başladı
A
a

Çorum’da 16 yaşındaki Ali Danacının parkta öldürülmesi olayı ile ilgili 5 kişinin yargılanmalarına başlandı.

Güncel Özel Dosya / Yusuf Çınar. DHA

Olay 4 Nisan günü İnönü Caddesinde meydana geldi. Aralarında Ali Danacının da bulunduğu 2 grup parkta buluştu.  Olayın kavgaya dönüşmesi sonucu 17 yaşındaki Hakan B,  tüfekle 16 yaşındaki Ali Danacının bulunduğu gruba ateş etti. Ateş sırasında Ali Danacı ağır yaralanırken yanında bulunan 16 yaşındaki Yasin A,  ise yaralandı.
Danacı kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
 
Olay sonrası polis 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan beş kişiden Sedat K, Dursun G, ve Hakan B,  tutuklanırken,   17 yaşındaki Burak S, ve 18 yaşındaki  Şevki S,  Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Tutuklanan üç kişi bugün ilk kez  Çorum 2′inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Duruşmaya polis geniş güvenlik önlemi alırken,  duruşmaya tutuklu sanıkların yanı sıra, öldürülen Ali Danacının yakınları ve avukatlar katıldı.
 
Tutuklu sanıklardan Hakan B,  “ Ben madde bağımlısıyım. Birisi bana etkili bir hareket yaparsa huyumdur tepkiyle cevap veririm. Çünkü benim de böyle bir yapım var. O gün Ali beni aradı hatta mesaj attı. Buluşmamız lazım dedi. Bende arkadaşlarla birlikte dediği yere gittim.
Ali,  Yasin A, ile birlikte gülerek yanımıza doğru geliyordu. Zaten deli raporu da var. Elinde bıçak vardı. Gelme dedim baktım geliyor. Bende birkaç kez ateş ettim. Sonrada Elimdeki Tüfeği Sedat aldı. Hatta alırken de silah bir el daha patladı. Cezaevinde birlikte kalırken de kavgalıydık aramızda o gün bugündür husumet vardı” dedi.
 
ALİ’NİN DELİ RAPORU VARDI
 
Tutuklu Sanık Sedat K,  ise “ ali Danacı ile benim hiçbir sorunum yoktu.  Bana mesaj attı. “ Hakan’ı getir konuşalım” dedi.  Sonra parkta buluştuk. Ali elinde bıçakla gülerek yanımıza geliyordu. Deli raporu da var.  Ali üzerimize gelme diye bağırdı. O da gelmeyi sürdürdü.  Hakan birkaç kez ateş etti ve yaralandı.” dedi.
 
EFENDİM BEN HER ZAMAN EKMEK BIÇAĞI TAŞIRIM
 
Olay günü yaralı kurtulan 16 yaşındaki Yasin A’da “ Ogün Parkta Ali ile beraber gittik. Benim yanımda sadece bıçak vardı” dedi. Hakim ise “ Sen ekmek bıçağını üzerinde niye taşıyorsun, ekmek kesmek için mi” diye sordu. Yasin A, ben hep bıçak taşırım diye cevap verdi.  Olaya karışanlardan şikayetçi olduğunu söyledi.
 
Diğer sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi ve beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti Sedat K,  Dursun G,  ve Hakan B’nin tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
 
Kaynak : www.hitittv.com/corumolayhaber.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam