SAADET PARTİSİ MERKEZ İLÇE KONGRESİNİ YAPTI

22 Haziran 2014 19:23
Videoyu Aç SAADET PARTİSİ MERKEZ İLÇE KONGRESİNİ YAPTI
A
a

Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi bugün Turgut Özel İş Merkezi’ndeki Belediye Konferans Salonu’nda yapıldı.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Sinan Yılmaz’ın İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmesi üzerine boşalan Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirilen Orhan Sakınmaz, yapılan kongre sonucunda bu kez seçilerek Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı oldu.

Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi bugün Turgut Özel İş Merkezi’ndeki Belediye Konferans Salonu’nda yapıldı. Kongreye Saadet Partisi GİK Üyesi Atik Akdağ, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz ve Saadet Partisi eski il başkanlarından ve Erbakan Vakfı Çorum İl Temsilcisi Mehmet Aşıla ile birlikte partililer katıldı.


Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz ve Saadet Partisi eski il başkanlarından ve Erbakan Vakfı Çorum İl Temsilcisi Mehmet Aşıla ile birlikte partililer katıldı.

Genel Kurul’da Divan Heyeti Mehmet Aşıla başkanlığında Ömer Doğan, Levent Çetin ve İbrahim Zorlu’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede yönetim kuruluna ait faaliyet ve gelir-gider hesap raporları okunarak oy birliğiyle ibra edildi.
Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık ve Saadet Partisi GİK Üyesi Atik Akdağ’ın konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile girilen seçimlerde Orhan Sakınmaz kullanılan oyların tamamını alarak Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığına yeniden seçildi.
Orhan Sakınmaz başkanlığında oluşturulan Saadet Partisinin yeni Merkez İlçe Yönetiminde şu isimler görev aldı: Haydar Kurtaran, Sedat Aksungur, Abdullah Gökgöz, Levent Çetin, Fikret Mertoğlu, Mehmet Seçer, Murat Tunç, Mustafa Avcı, Mikail Dağdelen, Mustafa Bulut, Can Ergün, Eyüp Ergün, Mehmet Yıldız ve Kemal Satıcı.

CUMHURBAŞKANI ADAYINA 9 ŞARTLI DESTEK

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parti olarak 9 ana başlık altında topladıkları kriterle uygun adayı destekleyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Saadet Partisi olarak kimi destekleyecekleri konusunda yoğun sorulara muhatap kaldıklarını ifade eden Faruk Cıdık“ biz Milli Görüşçülerin reflekslerini ölçmek için ‘Tayyipci’misiniz? Yoksa Çatıcı’mısınız?’ yada bir diğer adıyla ‘yazı’mı gelecek, ‘tura’mı gelecek diye soruyorlar. Bizde diyoruz ki ‘yazı’da değil, ‘tura’da değil. Biz Milli Görüşçüyüz. Milli Görüş dik duruşun adıdır. Cevap veriyoruz, dik gelecek kardeşim dik” dedi. Saadet Partisi’nin bugün gerçekleştirilen 5. Olağan Kongresine katılan Faruk Cıdık, burada yaptığı konuşmada yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, partisinin Cumhurbaşkanı adayında aradığı kriterleri sıraladı.

Bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için en az 20 milletvekilinin imzası gerektiğini, parti olarak Meclis’te olmadıkları için Cumhurbaşkanı adayı çıkartamayacaklarını ifade eden Faruk Cıdık, bu yüzden parti olarak 9 ana başlık altında topladıkları kriterle uygun adayı destekleyeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından belirleneceği seçimlerin Ağustos ayı içerisinde yapılacağını ve Milli Görüş Hareketi olarak 40 yıldır Cumhurbaşkanının halk tarafından geçilmesi gerektiğini savunduklarını vurgulayan Faruk Cıdık, “bugün gelinen nokta tam olarak bizim istediğimiz yer olmasa da yapılan bir aşamadır. Biz Cumhurbaşkanını siyasi partilerin çıkardığı adaylardan değil, tamamen halkın kendi iradesinde öngördüğü adaylardan seçilmesi gerektiği prensibini savunmaktayız. Ancak bu şekilde cumhurbaşkanını tam manasıyla halk seçmiş olacaktır” ifadesini kullandı. Saadet Partisi olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde kimi değil, hangi zihniyeti destekleyeceklerini açık biçimde ilan ettiklerini, bu kriterlere kim uyarsa Saadet Partisinin adayının da o kişi olacağını dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, 9 başlık altında topladıkları bu

kriterleri şu şekilde sıraladı:

“1-Cumhurbaşkanı, basiret, feraset ve dirayet sahibi olacak. 2-Güvenilir ve dürüst olacak. 3-Adil olacak. 4- Merhametli olacak. 5-Kendi ikbalini değil, memleketin istikbalini düşünecek. 6-Zalimin değil, mazlumun yanında duracak. 7-İnançlı olacak, başka düşünce ve inançlara da saygılı olacak. 8- Beytülmala sahip çıkacak. Garip gurebamn hakkını koruyacak. 9-Gücün değil, Hakkın ve haklının yanında yer alacak. İşte bizim terazimiz budur, ölçümüz budur. Adayları bir kuyumcunun altın incelemesi gibi hassas terazide inceleyip tartacağız”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam