Sabah namazı gençlik çorum ulucamiinde

25 Ekim 2014 23:53
Videoyu Aç Sabah namazı gençlik çorum ulucamiinde
A
a

Ulu Cami Cumartesi günü Sabah namazında Bayram günü gibi sabahı yaşadı.Gençlik buluşmasının ilk günü buluşmasını ,coşku ile yaşadı.Aynı zaman da birlik ve beraberliğin görüntüsüne sahne oldu.

Camiler ve Din görevlileri Haftası kapsamında ‘Haydi Gençler Camide Buluşuyoruz’ sloganıyla bir program düzenledi.

Müftü Mehmet Aşık'ın Gençlerle Cami Buluşması çağrısının ilk buluşması, cumartesi sabah namazında Ulu Cami'de büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.Her cumartesi günü sabah namazında yıl boyu devam edecek olan buluşmaları bizzat organize eden Müftü Mehmet Aşık, namazdan sonraki vaazında kısaca caminin, namazın ve gençlerin camiye koşuyor olmasının anlamlarına kısaca değinerek, gençler ve çocuklar başta olmak üzere tüm cemaati hassasiyetinden dolayı tebrik etti.

Namazın ardından cami bahçesine çıkan cemaat, çorba sürprizi ile karşılaştı. Kazanlar dolusu hazırlanan çorba, bardaklarda cemaate ikram edildi.

Seher vaktinin bereketiyle bereketlenen çorba sofrasının sıcaklığı, her yudumda gönülleri ısıttı. Rahmet ve bereket izinden başka hiç bir gündemi bulunmayan cami bahçesi, kardeşliğin, sevginin, saygı ve hürmetin adresi oldu. İnsanların yüzündeki tebessüm, gözlerindeki memnuniyet ışığı, tüm yaşananların gönüllere huzur olup aktığının en açık göstergesi oldu.

Komisyon üyeleri 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası olması nedeniyle camilerin önemine dikkat çekmek amacıyla cuma günü sabah namazında Ulu Camii’de buluştu. Namaz sonrasında cami cemaatine simit-çay ikramında bulunuldu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam