SALİM USLU ÇUKURÖZ’E KÖY KONAĞI MÜJDESİ

12 Ocak 2015 15:47
Videoyu Aç SALİM USLU  ÇUKURÖZ’E KÖY KONAĞI MÜJDESİ
A
a

Uslu’dan Bayat Çukuröz Köyüne Köy Konağı Müjdesi. Bayat İlçesi Çukuröz Köyünde 14 Kasım 2014 Cuma günü meydana gelen yangında 28 konut, 1 köy konağı ve 1 işyeri yanmıştı. Olayı ilk geceden itibaren yakından takip eden Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’dan Çukuröz’e Köy Konağı Müjdesi.

Yangın Afeti yaşayan Bayat Çukuröz Köyüne gerekenin yapılmaya devam edildiğini söyleyen Uslu, “Genel hayatın etkilendiği elim yangın olayı ve sonrasında tüm imkânlar seferber edilmiş, Çorum Valiliği koordinesinde tüm kamu personeli üzerine düşeni yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Olay sonrası köyümüzü ziyaret ederek halkımızın yanında olduk. Temin edilen konteynerlerle

vatandaşlarımıza geçici iskan sağlanarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından temin edilen 380 Bin TL ile de acil ihtiyaçlarının karşılanması da sağlanmıştı. Ayrıca Çorum Valiliği ve Bayat Kaymakamlığı tarafından yangın zede aileler için açılan yardım hesaplarında ise 220 bin TL toplanmıştır.

Yangında 130 haneli köyümüzün Köy Konağı da kullanılamaz hale gelmişti. Çorum İl Özel İdaremizin yaptığı çalışma ile Köy Konağının 2015 yılı Köy Kalkınma Payı programına alınması talebimiz İller Bankasından 16 Aralık’ta talep edilmişti. Talebimiz İller Bankası Yönetim Kurulunca onaylanarak; “İller Bankası Anonim Şirketi Yıllık Kardan Ayrılan Ödeneğin Kullandırılmasına İlişkin Yönetmelik” çerçevesinde Bayat Çukuröz Köy Konağı için 189.061,40 TL ödenek tahsis edilmesine karar verilmiştir. Çukuröz Köyümüze Hayırlı uğurlu olsun. Bir kez daha geçmiş olsun diliyorum.


Ödeneğin tahsisine karar veren İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik ve Yönetim Kurulu Üyelerine, her zaman bizlere destek sağlayan Genel Müdür, M. Turgut Dedeoğlu’na ve konuyu takip eden hemşehrimiz Maliye Bakanlığı, Maliye Yüksek Eğitim Merkezi Başkanı Adem Kabadayı’ya Çorumlular adına teşekkür ederim” dedi.

 
Salim Uslu'nun fotoğrafı.
Salim Uslu'nun fotoğrafı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam