SANAT+KÜLTÜR=ÇORUM .Sanat ve Kültürle Yoğrulmuş bir Kentin Havasını Teneffüs etmek, Muzaffer Külcü’nün farkını ortaya koyuyor. Her insanın içinde sanat ruhu vardır fakat gün yüzüne çıkmamıştır. Sanatı keşfetmek isteyenler, Çorum’u keşfetsinler.
Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi açılıyor.Çorum belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün başkanlığında gerçekleştirilen Müze 24 Ekim 2015 Cumartesi saat 17:30'da düzenlenen Törenle açıldı.Söz konusu Müze bu anlamda Türkiye'de bir ilk olma özelliğinide taşıyor.Müze,şehrin merkezi olan Tarihi saat kulemize 200 metre mesafede olan ,Çorum Park altında olan 1.400 metrekare olan bir mekandır.
Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda ressam tarafından tuale yansıtılan 179 eserin sergilendiği Sanat Müzesi ve Galeri’nin açılışına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, AK Parti Milletvekili Adayları Ahmet Sami Ceylan ve Bekir Horoz, AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar, ressamlar ile vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve geldikleri günden itibaren klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkarak her alanda yeni bir vizyon ortaya koymaya çalıştıklarını dile getirdi.
Çorum Belediyesi olarak 6 yıldır üzerinde çalıştıkları bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Külcü, “Türkiye’de ilk olan bir çalışma bu. Türkiye’nin birçok yerinden ressamlarımızı ağırladık. Sanatçılarımızı davet ettik ve geldiler ve Çorumu tuvale döktüler. 6 yıl boyunca bu çalışma devam etti. Her gelen sanatçımız, ‘Buraya ne zaman müze yapacaksınız’ dediler. Böyle bir çalışmayı şehrin uzak bir noktasına yapmamız mümkün değildi. Şehrin merkezinde bir yeri de ancak bu zaman içerisinde bulabildik.
Burada 179 eser sergileniyor. Buranın yerinde bir bina vardı. Adı da Kültür Sitesiydi ama bizim kültürümüzde en ufak bir eseri yoktu. Yukarıdan bakıldığında piyanoya benzeyen fakat bütün Çorumluların aşağıdan baktığı ve beton yığını gördüğü bir binayı yıktık. Dönemin Valisinin ve İl Genel Meclisi’nin çok büyük destekleri oldu. Verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.
Şehrin, insanın ve kültürün bir arada olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunları birbirinden ayırdığınızda bir medeniyetten bahsedilmesi mümkün değildir. Biz bütünleştirici olduk. Sanatı, kültürü ve tarihi asla geri bırakmamaya çalıştık” dedi.
AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yeni medeniyetler inşa etmenin sadece elektrik, yol, gölet, baraj ve kanalizasyon faaliyetlerinden geçmediğini söyledi.
Sanatın para ile ile değil yetenek ile yapıldığını dile getiren Uslu, “Hitit medeniyetinin başkenti olan Çorum’da barış dilini geliştirecek, barış kültürünü yaygınlaştıracak sanatsal faaliyetlerin artarak çoğalmasını umuyorum. Buradaki ucube bina tamamen çevreci bir anlayışla yıkıldı ve yerine daha güzel bir eser ortaya çıkartıldı” ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekili ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Çorum’da çok iyi işler başardığını söyledi.
Çorum’a her gelişinde değişen, büyüyen ve modernleşen bir şehir silueti gördüğünü vurgulayan Ağbal, “ Her gelişimde Çorum’da çok güzel işler yapıldığını görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Çorum, altyapısı ile yeşil alanları ve yeni kent mimarisi ile yeniden inşa ediliyor. Bunları yapmak bir vizyon ve bakışı ister. Sayın başkanımız Çorum’u yeniden baştan yaratıyor. İnşallah biz sanatı her zaman üstün tutan bir millet olacağız” şeklinde konuştu.
Ağbal, Çorum’un, altyapısı ile yeşil alanları ve yeni kent mimarisi ile yeniden inşa edildiğini sözlerine ekledi.