Sanayi esnafına yeni dükkanlar kazandırmak için çalışıyoruz

17 Haziran 2014 17:47
Videoyu Aç Sanayi esnafına yeni dükkanlar kazandırmak için çalışıyoruz
A
a

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, S.S Hitit 19 İmalatçılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi 2013 yılı Olağan Genel Kurulunda konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren esnafın insanca, dört başı mamur bir mekânda, keyfi yerinde faaliyetini devam ettirebileceği bir mekân oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Külcü, birilerinin yeni yapılacak dükkânlara itiraz ettiğini ancak bu dükkanların tamamlanmasıyla itiraz edenlerin gerçeği göreceğini söyledi.

Aşağı Sanayi Sitesi’sin şehrin önünü tıkayan kör bir nokta haline geldiğini, buna rağmen bazılarının Aşağı Sanayi Sitesi’nin mevcut haliyle kalması gerektiğini söylediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Buradaki eski görüntü buradaki harabe görüntü devam edecek dediler. Bizler de böyle devam edemez diyoruz. Durumumuz bu olabilir ama geleceğimiz bu olmamalı.” dedi.

Sanayi esnafına yeni dükkanlar kazandırmak için esnafla birlikte çalışmalar yaptıklarını ve ilk etapta 162 dükkanı tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Şimdi de 456 dükkânımızın yapımına hep beraber başlayacağız. Bizim kimseyle kavga etmek gibi bir niyetimiz ve uğraşımız yok. Biz yolumuzu milletle ve esnaf kardeşlerimizle beraber yürüyoruz. Bu şehrin geleceğine ilişkin umut ve hayallerimiz var. Ve inanıyorum ki kısa bir süre sonra oradaki değişimi ve dönüşümü de göreceksiniz.” dedi.

Belediye olarak esnafa yönelik yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Külcü, “Yeni Sebze Halimize esnafımız taşındı. Yeni Halimizde esnafımız kamyonlarını dışarıya bırakarak kendileri içerinde rahat bir şekilde faaliyetlerini sürdürecekler. Esnafımızla her zaman el ele verdik. Aynı 162 dükkânımızda olduğu gibi, 460 dükkânda olduğu gibi, Traktörcüler Sitesi'nde olduğu gibi Oto Galericiler Sitesi'nde olduğu gibi eğer biz iş yapmaya niyet edersek birlikte el ele verirsek gönül gönüle verirsek Allah'ın izni ile bizi hiç kimse tutamaz. Bu milletin 2023 hedefleri varsa, bu şehrin de 2023 hedefleri olması lazım. Bu millet bizi belediye başkanı seçerken her şeyini emanet etti. Malından canından geleceğinden her şeyinden mesulüz. Şunun ya da bunun hoşuna gidecek günlük hesaplar yerine herkesin hoşuna gidecek ve toplamda da milletin hoşuna gidecek daha büyük adımları hep beraber atmamız lazım. Ben bunu başarabileceğimize yürekten inanıyorum. Geride bıraktığımız 5 yıllık süreç içerisinde defalarca, şu işi yapın heykelinizi dikeceğiz dediler. Biz heykelimizin dikilmesine değil milletimizin duasına talibiz. Hamdolsun onu da başardık. Dostlarımız, esnafımız, halkımız bizim ilk dönemimizde yürüyüşümüzü gördü. Birinci dönemin heyecanı ne ise bu dönemin heyecanı da aynıdır.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yanı sıra Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, S.S Hitit 19 İmalatçılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Nurullah Müstet ve çok sayıda esnafın katıldığı genel kurul toplantısı sonrası Recep Gür, Çorum sanayisine ve sanayici esnafına verdiği destekleri nedeniyle Başkan Külcü’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Müstet: Başkanımız her zaman yanımızda oldu

S.S Hitit 19 İmalatçılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Nurullah Müstet de genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada kooperatifin çok güzel çalışmalar ortaya koyduğunu söyledi.

450 dükkanın yapılacağı şu anki kooperatifin Ankara Yolu’na yakınlığı düşünüldüğünde ve işyerlerinin yapımı bittiğinde yılladır yapılan eleştirilerin son bulacağının altını çizen Müstet,

“Bu projenin asıl mimarı olan ve kooperatifimizin başından sonuna kadar olan sorunlara desteğini her zaman gördüğümüz Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü'ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam