SELİM AYDIN'DAN GÖREVLENDIRME TEPKISI

31 Aralık 2015 08:02
Videoyu Aç SELİM AYDIN'DAN  GÖREVLENDIRME TEPKISI
A
a

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın hafta sonu yapacağı açık öğretim sınav görevleri ile ilgili her ilde olduğu gibi Çorum'da şaibe iddiası eğitimcilerin gündemine oturmuş durumda" dedi.

Selim Aydın'ının  yazılı açıklaması:
Yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın hafta sonu yapacağı (02-03/01/2016) Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - I. Dönem  sınav görevleri ile ilgili her ilde olduğu gibi Çorum  genelinde görev yapan eğitimciler tarafından da "sınav görevlerinde torpil mi var" iddiası ile ilgili ciddi bir trafik yaşandığını kaydeden Aydın,  "İlimizde görev yapan eğitimciler "Hafta sonu yapılacak sınavlarda üç oturum sınav görevi verilen eğitimciler var, bana sınav görevi verilmedi, bana tek oturum sınav görevi verildi" gibi  iddialar ile sınav görevlerinin peşine düşmüş durumdalar.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sistem üzerinden yürütülen sınav görevleri iddiaları ile ilgili bugün Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Tarafımıza  verilen bilgilerde hafta sonu yapılacak sınavlarda görev alacakları Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği, taşra teşkilatlarının yetkisi olmadığını ancak kimlerin görevlendirildiğini sistemden görebildiklerini belirtmişlerdir. Bakanlığa görüş sorulmuş sınav görevlerinin Herkesin TC kimlik numarasına göre sırayla verileceği kendilerine bildirilmiştir" şeklinde kaydetti.

"Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı hakkında oluşan kötü intibayı ve oluşan şaibe iddiasını önlemek için Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama yapılmasını veya  Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sınav görevi verilenlerin listesini resmi internet sitesinden yayınlamasını ve teknik açıklama yapmasının doğru olacağını düşünüyor ve bekliyoruz. Ayrıca sınav görevi verilmeyen eğitimcilerin ise Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne mail atarak bilgi talep etmelerini öneriyoruz."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam