ŞEVKET ERZEN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

9 Ocak 2015 17:41
Videoyu Aç ŞEVKET ERZEN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
A
a

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm yerel basının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Çalışan Gazeteciler Günü’nün 1961 Anayasasında gazeteciler lehine yer alan hükümlerden sonra “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kabul edildiğini ancak, 12 Mart 1971 askeri darbesinden sonra bu hakların bir kısmının geri alınması üzerine “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirildiğini hatırlatan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erzen, gazetecilerin toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gibi çok önemli bir kamu görevini yerine getirdiğine dikkat çekti. Erzen, “Gazeteciler toplumun gözü, kulağı ve sesidir. Üstlendikleri bu çok önemli göreve karşın, çalışma şartları, özlük hakları, iş güvenliği, basın özgürlüğü konularında sorunlar yaşamaktadırlar. Dünyanın bazı coğrafyalarında devam eden savaşlarda sivil halkla birlikte gazeteciler de hedef alınmakta, görevlerini yaparken öldürülmektedirler. Türkiye genelinde gazetecilerin çoğu özlük hakları ve iş güvenliğinden yoksun, yetersiz ücret karşılığında, ağır iş koşullarında çalışmaktadır. Haberleri ile mağdurun, haklının yanında yer alıp, onların sesini kamuoyunda duyurmaya çalışan gazeteciler, kendi haklarını elde etme konusunda deyim yerindeyse söküğünü dikemeyen terzi konumundadır. Bu noktada meslek kuruluşlarının daha aktif, etkili ve yaptırımı olan kuruluşlar haline gelmesi, ayrıca toplumun da meslek etiğini yerlerde süründürmeyen gazetecileri sahiplenmesi gerekmektedir. Bu düşüncelerle tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, önümüzdeki 10 Ocakların sorunlarımızın çözüldüğü günler olmasını diliyorum.” dedi.

Şevket Erzen yeniden BİK Genel Kurulu üyeliğine aday oldu.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’nda Anadolu gazete sahiplerini temsil etmek üzere yeniden aday.
2 yıl önce BİK Genel Kurulu üyeliğine seçilen Erzen, 31 Ocak Cumartesi günü Ankara’da yapılacak BİK Anadolu Gazetece Sahipleri Temsilciliği seçimine Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı ve Konya Yenigün Gazetesi sahibi Mustafa Arslan ile birlikte yeniden aday oldu.

Yurt genelinde resmî ilan alan bin 200’ü aşkın gazete sahibinin oy kullanacağı BİK Genel Kurulu’nda 36 kişilik Genel Kurulu üyesi seçilecek. Seçilen üyeler 2 yıl süre genel kurulda görev yapacak. Erzen seçilmesi halinde BİK Genel Kurulu’nda Anadolu gazete sahiplerini temsil edecek.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam