Şimdi de Öğretmenlerin özel ders tuzağı başladı

22 Ekim 2014 07:42
Videoyu Aç Şimdi de Öğretmenlerin özel ders tuzağı başladı
A
a

Dershaneler kapatıldı, okullarda ücretsiz kur başladı. Ancak öğretmenler, öğrencileri "özel ders" için evine çağırmaya başladı.

Hükümet, özel dershanelerin kapatılması kararını aldı. Devlet okullarında 5 milyon öğrenciye ücretsiz kurs verileceğini açıkladı. Ancak, milyar dolarlık sektörden payını almaya alışmış bazı öğretmenler, tatlı paradan vazgeçemedi. Apartman katlarına asılan "Etüd merkezi" tabelalarının yanı başını "Özel ders verilir" ilanları süsledi. Hiçbir denetim ve kontrole tabi olmayan bu kuruluşlar, tutturabildiği fiyata öğrenci kabul etti. Bunu gören öğretmenler de harekete geçti. Okulların açılmasıyla birlikte velilerle temas kuruldu. "Özel ders" adı altında çocukları evine çağırdığı tespit edildi. Çocuğunun zarar görmemesi için adının gizli tutulmasını isteyen bir veli, TAKVİM'e şunları söyledi: "Küçük oğlum henüz birinci sınıfa gidiyor.

 

VELİLERDEN ÇAĞRI

Okul açıldıktan 15 gün sonra öğretmeni haber göndermiş. Gidip görüştük. Özel ders verebileceğini söyledi. Aylık 250 lira gibi bir ücret istedi. Büyük oğlanın resim öğretmeni de aynı teklifte bulundu. "Yahu" dedik, "Bu çocuk ressam mı olacak ki özel ders vermek istiyorsun!" Bakanlığın bir an öncebu gidişe dur demesini bekliyoruz.

Kaynak : Takvim
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam