SUNGURLU'YA FEN LİSESİ MÜJDESİ

14 Haziran 2014 15:11
Videoyu Aç SUNGURLU'YA FEN LİSESİ MÜJDESİ
A
a

Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Dr. Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım Sungurlu Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Fen Lisesi’ne dönüştürülmesi hakkında bir açıklama yaptılar.

“Milli Eğitim Bakanlığımızın yeniden yapılandırılması ve eğitim sistemimizin geliştirilmesine dair çalışmalar ortaöğretim seviyesinde yeni düzenlemelerin yapılmasını gerekli kılmıştır.
 
Hükümet Programları, Kalkınma ve Eylem Planları, Milli Eğitim Şura Kararları ve diğer politika belgelerinde ortaöğretimde okul çeşitliliği yerine program çeşitliliğini esas alan bir yapının oluşturulması amaçlanmıştır. Bu bağlamda, ortaöğretimde eğitim ve öğretim süresi dört yıla çıkarılmış, ortaöğretim zorunlu eğitim kapsamına alınmış, Genel Liseler Anadolu Liselerine dönüştürülmüş, mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumları mesleki ve teknik Anadolu Lisesi ile Çok Programlı Anadolu Lisesine, imam hatip lisesi programı uygulayan ortaöğretim kurumları ise Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülerek yeniden yapılandırılmış; mevzuatta öğretim programlarında ve haftalık ders çizelgelerinde gerekli güncelleme ve düzenlemeler yapılmış, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi yeniden düzenlenmiştir.
 
 Yapılan tüm çalışmalar birlikte değerlendirildiğinde genel ortaöğretimde yer alan okul türlerinin yeniden değerlendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Bu çerçevede, İlimizde bulunan Anadolu Öğretmen Liselerinin Anadolu Lisesinde dönüştürülmesi Bakanlıkça kararlaştırılmıştır. İlimizde 6 adet Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. 
 
Okullarımızın yeni isimleri ise şöyledir:
 
1. Çorum Hıdırlık Anadolu Lisesi
2. Alaca Anadolu Lisesi
3. İskilip Danişment Anadolu Lisesi
4. Kargı Anadolu Lisesi
5. Oğuzlar Anadolu Lisesi
6. Osmancık Ömer Derindere Anadolu Lisesi’dir.
Sungurlu Anadolu Öğretmen Lisesi ise Sungurlu Fen Lisesine dönüştürülmüştür. Sungurlu Anadolu Öğretmen Lisesi olarak temelini attığımız proje tamamlandığında Sungurlu Fen Lisesi olarak 2015 yılında hizmete açılacaktır. Anadolu Liselerimizin Çorum’a ve Fen Lisemizin Sungurlumuza hayırlı olmasını dileriz.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam