Suriye’ye Üç Tır İnsani Yardım Malzemesi Dualarla Çorum'dan Yola Çıktı

22 Temmuz 2014 23:41
Videoyu Aç Suriye’ye Üç Tır İnsani Yardım Malzemesi Dualarla Çorum'dan Yola Çıktı
A
a

Çorum İHH tarafından Suriye halkı için hazırlanan Yüz Yirmi Bin TL değerinde 70 ton, insani yardım malzemesi dualarla yola çıktı. Üç tırla nakledilen yardımda en acil ihtiyaç olan un ağırlıklı olarak yer aldı.

2014 yılı itibarıyla Mavi Marmara Şehitlerimizin her biri adına bir tır, toplam on tır çıkarmayı hedef koymuştuk. Daha önce Şehit Furkan Doğan, Şehit Cevdet Kılıçlar, Şehit Fahri Yaldız, Şehit Necdet Yıldırım yardım tırları Suriye’ye ulaştı. Şimdi ise Şehit Cengiz Songür, Şehit Ali Haydar Bengi, Şehit Uğur Süleyman Söylemez Yardım tırı olarak yola çıktı. Çorum İHH olarak şu ana kadar 18 insani yardım tırını Suriye’ye gönderdik.

Suriye İnsani Yardım Tırları Çorum İHH nın Eşref Hoca Caddesindeki Ofisinden uğurlandı. Uğurlamaya dernek üyesi kardeşlerimiz katıldı. Uğurlama programında ÇORUM İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av Ömer Kılıç bir konuşma yaptı. Hafız Yusuf Demirel hocanın yaptığı duanın ardından tırlar Suriye’ye ulaştırılmak üzere kilise doğru yola çıktı.

Yardımlar Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı’nın nezaretinde yerine ulaşacak. Selim Özkabakçı Suriye tarafına geçerek yardımların yerine ulaşmasını sağlayacak.

İki tır yardım malzemesi Çorum ve İstanbul’da bulunan duyarlı İHH Gönüllüsü kardeşlerimizin desteğiyle oluşturuldu.

Tırların bir tanesi de Bayat gönüllülerimiz tarafından hazırlandı. Bayat yardımlarını Bayat Atıf Hoca Kuran Kursu Derneği, Bayat AGD, Bayat Yüksekokul Derneği, Besiad, Baskiad destekledi. Bayatta hazırlanan tırın uğurlaması İHH Bayat Gönüllüleri tarafından yapıldı. Uğurlamaya Bayat Belediye başkan Yardımcısı, iHH Bayat Yardım sorumlumuz Ali Sancı, STK Temsilcileri, Bayatlı işadamı Ahmet Tuna ve Bayat halkı katıldı. Bayattaki uğurlama programında Çorum İHH başkanı Selim Özkabakçı’bir konuşma yaptı.

Tırlar Suriye’ye güzergâh olarak Alacadan devam ettiği için burada bulunan kardeşlerimize bir selam verip Alaca ilçemizde İHH Gönüllülerimiz ve Eğitim Bir Sen Alaca Şubesi desteğiyle oluşturulan yardımları da alındı. Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı’nın Alaca Gönüllülerine bilgilendirme yapması sonrasında Tırlar yola devam etti.

İskilip İHH gönüllülerimizin katkıları da Suriye yardımında yerini aldı.

Bu yardımların oluşmasına destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Allah Razı Olsun.

ÇORUM İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av Ömer Kılıç’ın Konuşma Metni:

Suriye’de Baasçı Esed rejiminin halkını katletmeye başladığı üç buçuk yılda Çorum İHH olarak gönderilen yardım tırının sayısı bugünkülerle birlikte 18 olmuştur. Emeği geçen tüm kardeşlere ve yardımsever Çorumlu hemşerilerimize İHH adına teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum.

Son günlerde işgalci Siyonistlerin Gazze’de işlediği insanlık suçu katliamlardan sonra Suriye konusu gündemden düşmüş, katil Beşşar rejimi, İsrail’in sağladığı karartmadan faydalanarak cinayetlerine hız vermiştir. Elbette ki İsrail Gazze’de işlediği cinayetlerle her türlü tepkiyi, lanetlenmeyi hak etmektedir. Bunda hiçbir şüphe yok. Ancak biz Müslümanlar, adı Şalom veya Hans olan katillere gösterdiğimiz tepkiyi, aynı hatta daha fazla cinayetler işlemelerine rağmen adı bizden olan, Ahmet, Muhammed, Beşşar, Abdülfettah olanlara göstermiyoruz veya tepkimiz çok cılız kalıyor. Batılı emperyalistler bu durumu çok iyi bildikleri için İslam ülkelerinin başına bize benzeyen kukla liderler diktiler ve onlara her türlü desteklerini sürdürüyorlar.

Kaynak : www,hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam