TSO'da İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Semineri yapıldı

9 Mayıs 2015 10:11
Videoyu Aç TSO'da İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Semineri yapıldı
A
a

Ticaret ve Sanayi Odası ve İşgüsa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından düzenlenen ortaklaşa eğitim seminerinde, inşaat sektörü temsilcilerine güvenlik eğitimi verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası ve İşgüsa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından düzenlenen ortaklaşa eğitim seminerinde, inşaat sektörü temsilcilerine güvenlik eğitimi verildi. İşgüsa yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sevda Kılıç, yaşanan her üç ölümlü kazadan birisinin inşaat sektöründe meydana geldiğini söyledi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Kılıç, Türkiye'de son 10 yılda 11 bini aşkın işçinin iş kazasında hayatına kaybettiğini vurguladı.

Dr. Sevda Kılıç, istatistik rakamlarıyla gözler önüne serdiği iş kazaları hakkında şu bilgileri verdi; "Geçtiğimiz yıl 423 işçi inşaatlarda çalışırken, 298 işçi ise yüksekten düşme sonucu hayata veda etti. 2015 yılının ilk üç ayında ise 351 işçi iş kazasında hayatını kaybetti. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda yapılan değişiklikler, iş kazalarının önlenmesine ilişkin hayati düzenlemeler getirdi. Bu konuda alınan yasal tedbirler kadar eğitim de çok önemli, sadece yasal düzenlemelerle sorunu çözemeyiz."


Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam