TSO'dan fotoğraf yarışması

Spor 2 Mayıs 2014 23:45
Videoyu Aç TSO'dan fotoğraf yarışması
A
a

Çorum TSO“Çorum Sanayisi” konulu fotoğraf yarışması düzenledi.Çorum Ticaret ve Sanayi Odası “Çorum Sanayisi” konulu fotoğraf yarışması düzenleyecek. TSO Genel Sekreteri Murat Zeybel ve Basın Danışmanı Kemal Ceylan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Sadık Örgel’i ziyaret ederek yarışma hakkında bilgiler verdiler.

Yarışmanın Seçici Kurulunun Bülent Özkaleli, Engin Bıyıkoğlu, Ercan Ayan, Mehmet Güley ve Turgut İlgü’den oluştuğunu kaydeden Zeybel, son başvuru tarihinin 11 Temmuz olduğu yarışmanın değerlendirme toplantısının 12-13 Temmuz, sonuç bildirgesinin 14 Temmuz ve bir aksaklık olmaması halinde ödül töreninde basından sansürün kaldırılış tarihi olan 24 Temmuz da yapılacağını bildirdi.

Başvurular Gazi Caddesi No.18’de bulunan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılacak. Yarışmada dereceye girenlerden birinciye 2.000, ikinciye 1.500, üçüncüye 1.000 TL, mansiyon ödülü kazanan 3 yarışmacıya ise 500 TL para ödülü verilecek. Özel ödüller ise ayrıca açıklanacak.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’da yazılı bir açıklamada bulunarak yarışma hakkında bilgiler verdi. Çorum sanayisinin potansiyelini tanıtmak ve belgelemek adına bir fotoğraf yarışması düzenlediklerini bu yarışma ile Çorum sanayisini anlatan bir arşiv oluşturmayı planladıklarını dile getiren Başaranhıncal, bunun en iyi yollarından birisinin de fotoğraf yarışmaları olduğunu ifade etti.

Yarışmaya sadece gazetecilerin katılabileceğini kaydeden Başaranhıncal, açıklamasında şunları söyledi: “İlimiz sanayisi, bölgemizdeki illerle kıyaslanamayacak düzeyde, gerek üretim yelpazesi, gerekse nitelikli ürünleri ile ilimizin marka değeridir.

Kiremit-tuğla ile başlayıp, un ve bunun da ötesinde makine sanayi, demir-çelik döküm, bakır-çinko ve magnezyum alaşımları, otomotiv yan sanayi, oto-radyatör ve oto kaloriferi, vitrifiye ve seramik ürünleri, iplik, tekstil, ayakkabı, dokuma, şırınga, cerrahi eldiven, medikal cihaz ve ekipmanlar, kâğıt, ambalaj, mukavva karton kutu ve viol, yem, kümes hayvancılığı ve yumurtacılık, makarna, şeker, süt ve süt ürünleri, lavaş ekmeği, gıda paketleme ve ambalaj, kereste-mobilya, palet, kilitli parke taşı, bordur ve büz, blok mermer, hazır beton tesisleri, derz dolgu (beyaz kalsit) seramik ve fayans yapıştırıcı, kireç, çimento, paketleme tesisleri, kimyasal cam dübel, temperli (şekilli) cam, kozmetik gibi 450'ye yakın imalat sanayinde çok değişik sektörlerde güçlü bir üretim şehri olmuştur.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizdeki medya mensuplarımızın ilgisini sanayimize daha fazla çekmek, sanayi kuruluşlarımızın gerek yapısı, gerekse ürettikleri ürünlerin daha fazla ön plana çıkmasını sağlamak amacıyla, yalnızca basın mensuplarımızın katılabileceği 'Çorum sanayisini en güzel anlatan fotoğraf başlıklı bir fotoğraf yarışması düzenlemiş bulunmaktayız. Gazetecilik, zaten fotoğraf sanatı ile iç içe olan bir meslektir. Amacımız, özellikle ilimizde gazetecilik mesleğine ve fotoğraf sanatına ilgi çekerek gelişmesine katkı sağlamak, ayrıca gazete çalışanlarını motive etmek, aynı zamanda ilimiz sanayisine ait fotoğraflardan oluşan bir envanter çıkartmaktır.

"Çorum Sanayisini Anlatan En Güzel Fotoğraf" yarışmasıyla Çorum'un sanayisi, ekonomisi, üretim yapısı, sanayi üretimi anlamında benzeri illerden farkları gibi özelliklerinin ortaya çıkarılarak paylaşılmasını sağlamak bizi mutlu edecektir. Yarışmaya gönderilecek fotoğrafların, sanatsal açıdan değer taşıması ve Odamız için arşiv oluşturabilecek özelliklerdir' olması yönleriyle de değerlendirilecektir. Yarışmamıza göstereceğiniz ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam