Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü Çorum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı

11 Nisan 2015 10:48
Videoyu Aç Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü Çorum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı
www.hitittv.com...
A
a

Kutlamalar kapsamında ilk olarak İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, bir grup öğrenciyi makamında kabul etti. Makam ziyaretinin ardından kutlamalar Atatürk Anıtındaki programla devam etti.Programa Garnizon Komutanı J. Kd. Alb.Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Erkan Tarancı, üst düzey askeri ve polis yetkililer, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar.

www.hitittv.com Video Haber Tıkla izle...

ÖĞRENCİLER'DEN ÇORUM İL EMNİYET MÜDÜRÜ TARANCI'YI ZİYARET ETTİ.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170. yılı dün Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Şenduran İnan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve Emniyet Teşkilatı mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıt’a çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu.

Sunuculuğunu Komiser Yardımcısı Merve Uyar’ın üstlendiği törende kürsüye gelen Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

‘KORKULAN DEĞİL, GÜVENİLEN GÜÇ’

Emniyet teşkilatının görev ve sorumluluklarından bahseden Salih Erkan Tarancı, “Polis adalete dayalı, korkulan değil güvenilen bir güç” dedi.

“Polisimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında şerefli mazisinden ve milletimizden aldığı güçle bu görevine devam edecek” diyen Tarancı, şöyle konuştu:

“Bugün, yani 10 Nisan milletimizin, huzur ve güvenlik adına bizlere armağan ettiği bir şükran günü.

Ülkemizde huzur ve güvenliğin sağlanması kadar, milli birlik ve beraberliğimizin devamı için de vazgeçilmez olan teşkilatımız, köklü kurumlarımızın ilk sıralarında yer alıyor.

Teşkilatımız, toplumda huzur ve güveni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama noktasında çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinerek dünyada ortaya çıkan teknolojik gelişmelere ve toplumsal talep ve dinamiklere göre sürekli kendini yeniliyor.

‘SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ’

Denetime açık, şeffaf ve hesap verebilirlik gibi çağımızın gerektirdiği özelliklere sahip olan polis teşkilatımız, halkımızın kaliteli hizmet beklentilerine de hızla cevap veriyor.

Anayasa ve yasalardan aldığı güçle görevini yapan polisimiz, temel hak ve özgürlüklerin korunmasına hizmet eden güvenlik duygusunu tesis etmede çok ciddi bir görevin de uygulayıcısı.

Polis adalete dayalı, korkulan değil güvenilen bir güç. Polisimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında şerefli mazisinden ve milletimizden aldığı güçle bu görevine devam edecek.

Bu şerefli görevin ifası sırasında çekilen zorlukların önemi yok. Polisimiz, yüklendiği bu ağır sorumluluğun da idraki içinde.

Çorum’u huzur ve güvenlik açısından örnek gösterilen iller arasına taşıyan meslektaşlarıma ve bizlere destek veren başta Valimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara ve halkımıza müteşekkiriz. Bu anlamlı günde, görevi sırasında canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz.”

Çorum Belediye Bandosu’nun seslendirdiği marşlar ve Kafkas Kültür Derneği halkoyunları gösterisiyle devam eden tören, polis korteji geçişiyle sona erdi.




Kaynak : Çorum Hakimiyet Gazetesi
Video Haber : www.hitittv.com
www.hitittv.com...
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam