Ünal yıldırım Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı

3 Aralık 2015 09:35
Videoyu Aç Ünal yıldırım Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı
A
a

AK Parti Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamasında her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Sosyal toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin önündeki engelleri kaldırmak her bir bireyin asli görevidir

Her birimizin bir engelli adayı olduğumuzu göz önünde bulundurarak engellilerimizden şefkatimizi eksik etmemeli, yardım elimizi uzak tutmamalıyız. Engellileri topluma entegre yaşamalarını temin etmek ve bu durumun sürdürülebilir olmasını sağlamak insani görevimizdir.” dedi.

Engellilerin ötekileştirilmesi anlayışını reddettiklerini kaydeden Ünal Yıldırım, AK Parti’nin engellilerin yaşam kalitelerinin arttırılması noktasında attığı adımları işaret etti. Partilerinin ve hükümetin bu konuda çok hassas davrandığını kaydeden Yıldırım şunları söyledi: “Engellilerin sorunları sadece kendilerinin değil ailelerinin ve toplumun ortak sorunudur. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün 1992’den bu yana Birleşmiş Milletler tarafından uluslar arası bir gün olarak kabul edildiğini hatırlatan Ünal Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren engellilerimize acıma duygusu ile yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne uygun olarak özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda ayrıcalıklı çalışmalar yapmasını önemsiyoruz. Bu noktada partimiz ve hükümetimizin attığı birçok adım vardır. Partimiz bünyesinde kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi ile engellilerimizin sorunları ile yakından ilgileniliyor ve hayatlarını kolaylaştırmak üzere her türlü imkanın sağlanması noktasında gerekli adımların atılması sağlanıyor. Ayrıca hükümetimiz sosyal devlet olgusuna bağlı olarak engelli vatandaşların sorunları gidermek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere engellilere pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirerek bu alanda bir zihniyet ve hukuk devrimi gerçekleştirmiştir. Engellilerin sosyal ve ekonomik hayatlarını sorunsuz bir şekilde sürdürebilmeleri amacıyla barınma, eğitim, sağlık ve diğer alanlarda birçok yenilik yapılmıştır.

Önümüzdeki dönemlerde özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının koordine bir şekilde engellilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına daha büyük adımlar atmaları dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi ve şefkatlerimizi sunuyoruz.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam