USLU "BARIŞ KONUSUNDA SAMİMİ OLMALI"

9 Mart 2015 08:10
Videoyu Aç USLU "BARIŞ KONUSUNDA SAMİMİ OLMALI"
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Mehmet Acet’in koordinatörlüğünü yaptığı “İskele Sancak” tartışma programına konuk oldu…

SALİM USLU BU SÜRECE HERKES DESTEK VERMELİ

Çözüm Sürecinin değerlendirildiği programa; HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, BDP Eski Milletvekili Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin Kurucusu Ufuk Uras, Dicle Üniversitesinden Doç. Dr. Vahap Coşkun, Yazar Enver Sezgin katıldı.

Uslu, “Ben Toplu sözleşmeciyim. Birçok müzakerelere katıldım. Bu müzakerelerde taraflardan bir tanesinin koşullarla masaya oturması masayı önceden tıkar. Türkiye’de Barış Sürecine ihtiyaç var. Akan kanın durdurulması gerekir. Türkiye’de çok acılar yaşandı ve bu acıların sona ermesi gerekiyor. Toplumda bu süreci kabullenmiştir. Nitekim seçim sonuçlarına baktığınız zaman 30 yıldır devam eden bir kirli savaşı durdurmak konusunda AK Partinin ileriye yönelik ortaya koyduğu görüş ve niyetleri attığı adımlar toplum tarafından kabul görmüştür. 2011 Genel seçimleri, 2014 yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları toplumun sürece yönelik atılan kararlı ve riskli adımları kabul ettiğini göstermektedir. Güvensizlik yerine güveni inşa etmek gerekiyor. Çözümün taraflarının güven verici adımları atması gerekiyor. Bu konuda AK Parti 2002′den beri sürekli adımlar atmıştır. Olağanüstü Hali kaldırdık. Devlet Güvenlik Mahkemeleri ve Özel Yetkili Mahkemelerin Kaldırdık. Milli Güvenlik Kurulu’nun sivilleşmesi, Askeri Yargının Yetki Alanının Daraltılması, EMASYA Protokolünün Kaldırılması, “Kırmızı Kitap” tan irtica adı altında kendi milletini tehdit olarak algılayan hükmün çıkarılması, Darbeye dayanak teşkil eden TSK İç Hizmetler Kanunu’nun 35. Maddesinin kaldırılması, 1982 Anayasasının Geçici 15. Maddesinin kaldırılmasıyla 12 Eylül 1980 Askeri Darbesini gerçekleştiren Milli Güvenlik Konseyi üyelerinin yargılanması sağladık. ” dedi.

Barış’a herkesin katkı vermesi gerektiğini vurgulan Uslu, “HDP bu süreçte daha yapıcı bir dil kullanması gerekiyor” dedi.

Uslu, “Türkiye, Komşulardaki rejimler, yoksulluklar nedeniyle göç kavşağındadır. Bize akıl verenler insani yardımı esirgiyor. İnsani yardımı esirgeyen ülke ve kurumların, savaş taşeronluğu rolü vererek ülkemiz mecalsizleştirme tuzağına düşmedik. Barış sürecine katkı verecek her Aktör kirli savaşın yol açtığı kanı durdurmak, anaların acısını dindirmek gibi tarihi bir görev yapacaktır. Barışa karşı çıkan, sorumlu davranmayan sahici ve samimi olmayan herkes de savaşın, ayrışmanın vebalini taşıyacaktır” dedi.

Barış niyetli Dolmabahçe deklarasyonuna şüphe ile yaklaşıp, tarafları suçlayarak “darbe tonlaması” yapan zavallı Aydıncıkların olduğunu vurgulayan Uslu, “HDP barış konusunda samimi ve sorumlu davranmalıdır. 6-8 Ekim olayları ve Kandilin bile gerisine düşen siyasi pozisyon inandırıcılıktan uzaktır. Barışı Kurmak savaşmaktan daha zordur. Sabır gerektir. Kolaycı siyasi pozisyon ve kan bedeli peşinde olanlar Barışın tarafı olamazlar” dedi.

Uslu, “Türk ve Kürtlerin geçmiş ve gelecekleri ortaktır. Birbirine kıyamazlar. Faili meçhuller, sıkıyönetimler, olağanüstü haller başarısız kalmıştır. Bunca hukuksuzluk ve acıdan sonra BARIŞ denenmesi gereken tek yoldur. “Türk-Kürt kardeştir, istemeyen Kalleştir”! artık slogan olarak kalmamalıdır” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam