USLU :ÇUKURÖZ KÖYÜ YANGINI HAKKINDA MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ

19 Kasım 2014 17:01
Videoyu Aç USLU :ÇUKURÖZ KÖYÜ YANGINI HAKKINDA MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ
A
a

Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu; Ahacık ve Çukuröz gibi Orman Köyleri yangınlarının bize öğrettiği şeyler vardır. Çukuröz halkı çok yoğun bir çaba göstererek,sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda da cemile örneği bir davranış sergilemişlerdir. Uslu ;Çukuröz Köyümüz sakinlerine bu davranışlarından dolayı teşekkür ediyor, geçmiş olsun dileklerimi yineliyorum.


SALİM USLU ÇORUM BAYAT-ÇUKURÖZ’DEKİ YANGIN HAKKINDA MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ. 

salim usluTBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Genel kurulda konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Bayat’ın Çukuröz Köyünde yaşanan yangına ilişkin meclise bilgi verdi…

Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum’un Bayat İlçesi Çukuröz Köyün’nde meydana gelen yangın konusundaki gündem dışı konuşmasında, yangınla mücadelede görev alan herkese teşekkür etti. Köye konteynerlerin ulaştırıldığını ve kurulma çalışmasına başlandığını aktaran Uslu, yangın mevsimi dışında da yangınların çıkabileceğine işaret ederek, yangın işçilerinin sürekli istihdamının gerekli olduğuna dikkati çekti. Uslu, itfaiye teşkilatında da AB pratikleri dikkate alınarak yeni düzenlemeler yapılabileceğini söyledi.



Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Çorum ilimiz Bayat Çukuröz köyünde meydana gelen yangın ve yapılan çalışmalar ile Mevsimlik Orman İşçileri hakkında konuşma yaptı. 
Uslu konuşmasında ayrıca, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin bir gün önce TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmasına yönelik idealara da cevap verdi.
Uslu’nun TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma şu şekilde;

“Saygıdeğer Başkanım, Sayın milletvekilleri; Çorum'a bağlı Bayat ilçemiz Çukuröz köyünden meydana gelen yangın ve yapılan çalışmalar hakkında hem bilgi sunmak hem de bazı önermelerde bulunmak üzere söz almış bulunuyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum.

Bilindiği üzere 14 Kasım Cuma güne akşam sularında 27 konut ve ahırın, köy konağı, su deposu ve bir iş yerinin tamamen yandığı elim bir felaket yaşanmıştır ve burada 30 ailemiz etkilenmiştir. Çok şükür ki can kaybı söz konusu değildir. Hayvan telefatı da söz konusu olmamıştır.

Çorum, Bayat, İskilip, Osmancık, Ankara Büyükşehir, Çankırı, Amasya, Kargı, Tosya belediyeleri ile orman işletme şeflik ve işletmelerine, il özel idaresine, 14 itfaiye, 9 arazöz iş makinesi, 2 su tankı ve 1 pikapla müdahale eden tüm komşu ilçelerin ve illerin kurumlarına teşekkür ediyorum. 

Sağlık Bakanlığımız da 2 ambulans, 2 doktor ve 5 sağlık personeliyle olay yerinde bulunmuştur ve burada tüm kamu görevlileri canhıraş bir şekilde özverili bir çalışma yaparak hizmet vermişlerdir. 

Sabah 04.30 sularında yangın bütünüyle kontrol altına alınmıştır. Burada bilhassa belirtmek istiyorum ki hem kamu görevlileri hem belediye personelimiz özverili bir çalışma yapmış, çevre köy sakinleri ve özellikle de Çukuröz halkı çok yoğun bir çaba göstererek aynı zamanda sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda da cemile örneği bir davranış sergilemişlerdir. Kendilerine bu vesileyle hem teşekkür ediyorum hem de geçmiş olsun dileklerimi yineliyorum.
Kızılay burada çok seri bir şekilde hareket etmiş ve 30 çadır, 100 yatak ve 200 battaniyeyi ulaştırmıştır. AFAD ekipleri tarafından çadırlar kurulmuştur. Şimdi, burada, konteynır ulaştırılmıştır, 30 konteynerin kurulum çalışmaları başlamıştır. Çorum'da bulunan Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş olaya anında müdahale etmiş ve bu müdahale sonucu gereken katkılar, yardımlar süratli bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere koordine edilmiştir. 

Buradan çıkartacağımız iki önemli sonuç ve önerim vardır. Bir tanesi şu: Yangın mevsimi dışında da yangınlar ülke genelinde devam etmektedir ve bu nedenle yangın işçilerinin –ki elimizde rakamlar var. (1 Kasım-1 Mayıs Yangın Mevsimi sonu orman yangınları; 2013 yılı 436 adet, 2014 yılı 444 adet yangın çıkmıştır.) Yani bir sonraki kasım ayına kadar mevsimlik Orman İşçilerinin sürekli hâle getirilmesi, bilgi ve donanımlarının artırılması gerekmektedir. Bunun içinde; ya doğrudan kadro verilmesi ya döner sermaye ile ilişkilendirilmesi ya da çalışma sürelerinin uzatılması gerekmektedir. 
Kadrolu, 4/C’li mevsimlik, geçici ya da taşeron işçiliği, işçi ya da memur gibi yapay statülerin mutlaka Avrupa Birliği normlarına, ILO normlarına, çağdaş standartlara, AB pratikleri dikkate alınarak yeniden dizayn edilmesi gerekmektedir. Bu noktada da buradan ilgililerin dikkatini çekmek istiyorum.

İkincisi de özellikle itfaiye teşkilatının belediyelerden ya da ormanlardaki itfaiye teşkilatının dağınıklıktan kurtarılıp tek elde toplanması ve bir ulusal ağ içerisinde yer alması gerekmektedir. Böylece, siyasi mülahazalardan uzak, itfaiye teşkilatının daha etkin ve verimli kullanılması sağlanmış olacaktır. Mümkünse AFAD bünyesinde ayrı bir organizasyon olarak yer alması gerekliliği yaşanan kimi olaylarla kanıtlanmıştır.

Dün burada (18.11.2014)sevgili hemşehrim Sayın Tufan Köse bir konuşma yaptı ve "Çorum'un sağlığı bozuldu." dedi. Çorum'un sağlığını ve sosyal barışı bozan düzenlemelerden iki tane örnek verdi. Bir tanesi hastanelerle ilgili. Sevgili Tufan Köse kardeşim burada olsaydı daha iyi olacaktı. Yüzüne ifade edecektim ama mutlaka bu tutanaklardan haberi olacak. Bir: Çorum'da 140 tane poliklinik doktoru vardır ama buna rağmen 118 tane poliklinik vardır. Doktor sayısına göre polikliniklerin düzenlenmesi eski hastanede, yapım inşaatı devam eden barakalarda mümkündür. 

İkincisi: Evet, hastanemiz yapılmaktadır ve ocak ayında başlayan hastane yapımının şu anda yüzde 20'si tamamlanmış bulunmaktadır. Bu bittiğinde, eski hastanede birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetleri devam edecektir. Diğer bir hususu da ifade etmek istiyorum. Farklı siyasi partilerden belediyeler arasında herhangi bir ayrım söz konusu değildir. Sayın Tufan Köse bunun yakın şahididir. Nitekim bizzat ben hem CHP'li belediyelere hem MHP'li belediyelere hem de AK Partili belediyelere adil bir şekilde kamu hizmetlerinden yararlanması konusunda elimden gelen gayreti yaptım ve yapmaya devam edeceğim. En son, Mecitözü Belediyesi CHP'lidir, 465 bin liralık su borusu ve Oğuzlar Belediyesine bir cenaze aracı gönderilmesini sağladım. Eski MHP’li Uğurludağ Belediyesine çöp kamyonu, Laçin’e Çöp Süpürme aracı verilmişse bunda benim katkım ve adalet anlayışımın sonucu görmek mümkündür. 12.796 km² Çorum toprağı birdir ve insanlarının her biri bizim için saygıdeğerdir. 

Toplum yararına hangi belediyeye ne kadar verildiğinden çok, hangi belediyenin ne kadar ihtiyacı olduğu önemlidir. Şuana kadar Çorum'da 4.716 kişi toplum yararına çalışmadan yararlanmış ve Çorum'a 30 milyon 707 bin liralık toplum yararına çalışmadan bir bütçe transfer edilmiştir. Herhâlde bununla övünmek, yetinmek hepimiz için daha önemlidir diye düşünüyorum. Tekrar saygılar sunuyorum” dedi.




Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam