USLU KOÇHİSAR BARAJI İÇİN BAKANLIĞI HAREKETE GEÇİRDİ

9 Şubat 2015 13:02
Videoyu Aç USLU KOÇHİSAR BARAJI İÇİN BAKANLIĞI HAREKETE GEÇİRDİ
A
a

Elvan Şimşek / Özel Haber Salim Uslu "bütün işlerimizi bir kenara bıraktım.Birinci önceliğim şu an Su sorununu çözmek" TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu acil koduyla Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU görüşmelerimi sürdürüyor.

Salim Uslu'ya yazılı sorumuzda  Devlet Su İşleri 54. Şube Müdürü İlker Aslan, Çorum Valisi Ahmet Kara'ya yağış almadığı takdirde Çorum’un 50 günlük suyumuzun kaldığını Söyledi.Bu konuyla ilgili bir çalışmanız
varmı ? 

 www.hitittv.com'a kısa bir açıklamada bulunan Uslu, Elvan bey biz acil işlerimizin en önüne Koçhisar barajından su getirmek icin bu sureci hızlandırıyoruz.Şuan  bütün önceligim bu konudur dedi .

Salim Uslu şuan bakanlıkla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU ve Prof. Dr. Lütfi AKCA  Müsteşarımızla ilgili  görüşmelerimi sürdürüyorum.

Açıklamalarımı konuyla  ilgili detayları ilerleyen süreçde bilgilendireceğiz ,açıklamasında bulundu.


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Sondakika :
Bakanlıktan yapılan açıklama


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çorum’da içme suyu sıkıntısının olmadığını açıkladı. 


Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında DSİ Şube Müdürünün açıklamaları üzerine Çorum’un 50 günlük suyu kaldığına dair haberler yer aldığı kaydedildi. DSİ Şube Müdürünün haberlere konu olan açıklamayı vatandaşları su tasarrufuna yönlendirmek maksadıyla yapmış olduğu vurgulanan açıklamada, Çorum’un susuz bırakılmasının söz konusu olmadığı ifade edildi. Çorum ve civarı için Şubat, Mart ve Nisan aylarının yağışlı dönem olduğu, barajların en fazla suyu bu dönemde topladığına dikkat çekilerek, “Nitekim 2012-2014 yılları arasında Yenihayat, Çorum ve Hatap Barajları rezervlerinin özellikle Şubat-Nisan ayları arasında yükseldiği görülmektedir. DSİ Genel Müdürlüğü bütün illerimizde olduğu gibi Çorum’a içme suyu temini ile alakalı olarak konuyu yakından takip etmekte ve gerekli tedbirleri almaktadır. İlkbahar aylarında yeterli suyun gelmemesi halinde Koçhisar Barajı’ndan Yenihayat Barajı rezervuarına su aktarımını sağlayacak derivasyon kanallarının yapımı için gerekli çalışmalara başlanmıştır. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından alınacak tedbirler sayesinde Çorum içme suyu sıkıntısı yaşamayacaktır” denildi.


Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam