YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

1 Aralık 2015 20:35
Videoyu Aç YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER
A
a

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Doğu Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile Ankara, Yozgat, Çankırı ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçecek.

Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.



"1 Aralık itibari ile kış lastiği takmak mecburi olacak. Vatandaşların yoğun ilgisi var. Kış lastiğini tüm sürücülerin takmasını tavsiye ediyoruz. Kış lastiğinin yol tutuşu yaz lastiğine göre yüzde elli daha fazla. İnsanların kendi can güvenliği için kış lastiğini takmaları lazım. Önceki yıllara nazaran vatandaşlarımız bilinçli. Araçlarına kış lastiği taktırıyorlar” dedi. Kış lastiği takmayanlara 571 TL para cezası kesileceği öğrenildi.

Yolcu otobüslerine kontrol

Kar Lastiği hayata geçti. Yolcu ve yük taşıyan araçlar için mecburi olan kart lastiği 1 Aralık itibarıyla hayata geçti. Düzce Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik ekipleri de sabahın erken saatlerinde Düzce Şehirlerarası Yolcu Terminalinde yolcu otobüsleri üzerinde kar lastiği uygulaması yaptı.

1 Aralık’tan itibaren hayata geçirilen yolcu ve yük taşıyan araçlarda takılması mecburi olan kar lastiği mecburiyeti başladı. Bu kapsamda Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Düzce Terminalinde yolcu otobüsleri üzerinde kar lastiği uygulaması yaptı. Uygulama kapsamında lastiklerde yer alan kar lastiği işaretleri M+S ile kar logosuna bakan ekipler ayrıca lastiklerdeki diş kalınlıklarını da kontrol ederek ölçü aletiyle diş derinliklerini de ölçtüler. Trafik ekipleri ayrıca otobüs sürücülerine kar lastiği hakkında bilgiler de verdiler.

Uygulamanın trafik açısından memnuniyet verici olduğunu dile getiren şoförler ise; “Trafik ekipleri kar lastiği uygulaması yapıyor. Bu uygulama çok iyi. Hem yolcular hem de trafik güvenliği açısından memnuniyet verici. Lastikler üzerinde M ve S harfleri ile diş kalınlıklarının uygun olması gerekiyor” dediler.

Uygulama sonunda Düzce Şehirlerarası Yolcu Terminalinde yapılan uygulamalarda kontrol edilen otobüslerin tamamının kar lastiği taktığı belirlendi.

 

15-12/01/tablo-1-aralik-2015.png

 

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam