YAĞMAKSAN 20. YILINA GİRDİ

Ekonomi 21 Nisan 2014 16:58
Videoyu Aç YAĞMAKSAN  20. YILINA GİRDİ
A
a

Çorum’un lokomotif firması Yağlılar Makina Sanayi, sektörde 20. yılına girdi. Üretiminin büyük bölümünü yurtdışına ihracat yapan YAĞMAKSAN, Çorum ekonomisine sağladığı katma değer ile de örnek bir tesis haline geldi…

YAĞMAKSAN’IN 20. YIL GURURU

YAĞMAKSAN (4)

YAĞMAKSAN

YAĞMAKSAN (1)

YAĞMAKSAN (2)

YAĞMAKSAN (3)Çorum’un lokomotif firması Yağlılar Makina Sanayi, sektörde 20. yılına girdi. Üretiminin büyük bölümünü yurtdışına ihracat yapan YAĞMAKSAN, Çorum ekonomisine sağladığı katma değer ile de örnek bir tesis haline geldi…

YAĞMAKSAN, genç, dinamik ve profesyonel bir kadro ile kısa zamanda kendisini kanıtlayarak bir kalite güvence sistemine dönüştü.
Yağlılar Makina Sanayi, 1994 yılında, uzun yıllar Almanya’da makine sektöründe teknik personel olarak çalışan Mustafa Yağlı ve Necati Yağlı kardeşler tarafından kuruldu.

20 YILDA MÜTHİŞ BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Edindikleri tecrübeleri, bilgi birikimlerini, çalışma ilkelerini ve Alman iş disiplinini, firmalarına taşıyan Yağlı kardeşler, üretime ilk olarak 1994 yılında Almanya’dan getirilen makinalar ile 1.200m² kapalı alanda 6 personel ile başladı.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı, ilk zamanlarda ağırlıklı olarak YAĞMAKSAN’ı tanıtmak, iş bağlantıları kurmak ve firmada yerleştirilmek istenen sistemin alt yapısını oluşturmak için gayret sarf etti. Bu uğraşıların kısa süre sonra sonuçları alınmaya başlanınca firma hızlı bir büyüme trendine girdi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE DEV BİR TESİS

Bugün YAĞMAKSAN Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde 30.000 m² açık alan üzerinde 8.500 m² kapalı alana sahip işinin uzmanı 130 personel ve 21 profesyonel yönetici ile sektöründe kalitenin öncüsü olmanın haklı gururunu yaşıyor.
ISO 9001 Kalite belgesine sahip olan YAĞMAKSAN; yılların verdiği tecrübe ve birikim ile yüksek kalitede üretim yapıyor. İthalat ve ihracat verilerinde bölgesinin önde gelen firmalarından olan YAĞMAKSAN Avrupa ve Dünya standartlarında, isteğe uygun yüksek kalite de muhtelif talaşlı imalat parçaları, makine ekipmanları, enerji sektörüne yönelik bağlantı elemanları ve dişliler üretiyor.

AR-GE ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ

Parçaların üretiminden nihai tüketiciye kadar uzanan serüveninde gerek kalite kontrol gerek lojistik konularında uzman kişi ve kurumlarla çalışan YAĞMAKSAN; özel olarak kendi bünyesinde kurduğu teknoloji geliştirme ve araştırma merkezindeki profesyonel teknik kadrosuyla AR-GE çalışmaları yaparak Türkiye’de ve Dünya’da önde gelen firmalara ve markalara isteğe uygun özel projeler yaparak yeni sistem ve teknolojiler geliştiriyor.
YAĞMAKSAN bünyesinde ki Verimlilik Merkezi’nde sürekli değişim ve gelişim, toplam kaliteyi arttırma doğrultusunda; talaşlı imalatta metot geliştirme, üretimde ilk ayar etkinliği, proses ve hat denetimi, maliyet düşürme ve verimlilik analizleri, personelin gelişimi yönünde alması gereken eğitimlerin planlanması ve uygulanması çalışmaları yapılıyor.

ELEKTİRİKLİ OTOBÜS PROJESİ

Yağmaksan Makina’nın genç kuşak yöneticilerinden Fatih Yağlı, elektrikli otobüs teknolojisinin yeni bir teknoloji olduğuna vurgu yaparak şu an İsveç’te kullanılan bu teknolojiyi Çorum’a getirmek istediklerini belirtti. Bu tür yatırımların çok büyük yatırımlar olduğunun altını çizen Fatih Yağlı, “İnşallah bu teknolojiyi hem ülkemize hem de şehrimize kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız. Bunun çalışmalarına başladık” dedi. Yağlı, şöyle konuştu: “Türkiye enerji bağımlılığı olan bir ülke, bizlerde sanayiciler olarak bunu daha az seviyelere indirmek için bir girişim yaptık. Avrupa’nın bazı bölgelerinde yaygın olan elektrikli otobüs teknolojisini yabancı bir firma ortaklığı ile Türkiye’ye kazandırmaya çalışıyoruz. Bu konuda gerekli girişimleri yaptık, alt yapı çalışmalarına başladık. Bu yıl içerisinde fizibilite çalışmalarını bitirerek yüzde yüze yakını yerli olan bir elektrikli otobüs üretmiş olacağız. ”

DÜNYA MARKALARINA ÜRETİM

Yağmaksan’ın, makine ve metal sektörlerinde gerek Türkiye’de gerekse dünyada önde gelen tedarikçi firmalar arasında yer aldığını vurgulayan Fatih Yağlı, ağırlıklı üretim konularının, enerji sektörünü kapsadığını belirtti. Otomotiv sektörüne yönelik yüksek kalite de talaşlı imalat yaptıklarını anlatan Yağlı, dişli üretimi konularında da sektöründe lider konumda bulunduklarını savundu. Yağlı, dünyanın önde gelen markalarına üretim yaptıklarını ve bu üretimlerinin yüzde 95’ini ihraç ettiklerini açıkladı. Aralarında Almanya, Amerika, Fransa, İsveç, Finlandiya, Meksika, Brezilya’nın da bulunduğu büyük ülkelere ihracat yaptıklarını ifade eden Yağlı, “Müşterilerimizden bazıları ise Siemens, Man, Alstom, Hübner, Kupek ve Areva gibi dünya markalarıdır” bilgisini verdi.

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam