Sorular kamuoyuna açıklanacak
Sınav salonuna 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınan adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu.
Sınav binalarında emanete eşya alınmadı. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete, ÖSYM tarafından verildi.
Sınavın yapıldığı binaların bahçelerinde bekleyen velilerin, en az adaylar kadar heyecanlı olduğu dikkati çekerken, kimi veliler de çocuklarının başarısı için dua etti.
ÖSYM, bu yılki YGS'de soruların tamamını, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunma kararı aldı. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor.
ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak.
Sorular 2 gün içinde yayınlanacak
Kaynak : www.hitittv.com
**************************************************************************
- İyi uyunmalı.
- Sınav sabahı güzel bir kahvaltı yapılmalı.
- Sınavın çok önemli olduğu bilinmeli fakat tekrarı olan bir sınav olduğunu hatırlamalı ve öğrenci kendi üzerinde bir baskı oluşturmamalı.
- Eğer sınav sırasında çok su tüketiliyorsa öğrenci suyunu unutmamalıdır.
- Kaygı yaratacak cümlelerden ve koşullanmalardan uzak durulmalı.
- Eğer çok yoğun bir şekilde sınav kaygısı yaşanıyorsa, rehber öğretmenden veya bir uzmandan yardım istenmeli.
- Sınavdan bir gün öncesi olan 12 MArt Cumartesi günü ve akşamı test çözmek, ders çalışmak önerilmiyor.
- Sınav günü, pamuklu ve eşofman tarzı rahat kıyafetler gilmeli.
- Hangi dersten başlanacağına önceden karar verilmeli.
- Sınavın başında, ortalarında veya sonuna doğru, öğrenci okuduğunu anlamıyorsa veya sorunun sonuna gelince başını unutuyorsa. Panik yapılmamalı. Uzmanlar bu gibi durumlarda 1-2 dakika kalemin bırakılmasını ve derin nefes alıp verme egzersizi yapılmasını öneriyor.
- Yapılamayan ve uğraştıran sorualr hızlı geçilmeli. Uzmanlara göre YGS'de zor soruları yapanlar değil çok soru yapanlar kazançlı çıkıyor.
YGS İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKEN DEĞİŞİKLİKLER
- Açıköğretim, iki yıllık ön lisans ve özel yetenekle öğrenci alan bölümlere için girilen YGS'de baraj 140'dan (16 net) 150'ye (20 net) yükseltildi. 140 barajını aşmak için 16 net yeterliyken, 150 barajını geçmek için adayların bugün 20 net yapılması gerekecek.
- Meslek liselerine alanları ile ilgili bölümlere gittiklerinde verilen ek puanın kaldırıldı. Karar 30 Mart 2012 tarihinden sonra meslek lisesine başlayanlar için geçerli olacak.
- YÖK, tercih sayısını 30'dan 2'e düşürdü. Bu değişiklikle adayların açıkta kalma endişesiyle tercih yapıp, sonradan vazgeçmelerinin engellenmesi amaçlanıyor.
- 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYS) Kılavuzunda bazı bölümlerin puan türleri de değişti.
- YGS sonuçlarının 25 Mart'ta açıklanması planlanıyor.
- İkinci aşama olan LYS başvuruları ise 4-14 Nisan arasında alınacak. Sınav, Haziran ayında beş oturumda düzenlenecek ve sonuçları da 18 Temmuz'da açıklanacak.
Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), yarın yapılacak ve sınava, 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu.
Tek oturumda yapılacak sınav, saat 10.00'da başlayacak ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verilecek.
2 milyon 178 bin 563 adayın başvurduğu sınav, 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada ve 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirilecek.
Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek
YGS'ye katılacak adaylar, giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet sayfasından edinebilecek. Giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alıyor. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.
En geç saat 09.00'da sınav binası önünde olunmalı
Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyor. Adaylar, sınav salonuna 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınacak ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacak.
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak. Sınavın yapıldığı her bir salonda en az bir duvar saati bulunacak. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete, ÖSYM tarafından verilecek. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.
YGS'de hangi alandan kaç soru olacak?
Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer alacağı sınavda öğrencilere, Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden ise 13 soru sorulacak.
YGS Soruları ne zaman yayınlanacak?
Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek, kısa süre için bile olsa salondan çıkamayacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar, sınav binasında bekletilecek.
YGS'deki soruların tamamı, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, ÖSYM'nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulacak. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor.
YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.
ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 1-14 Nisan'da alınacak.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...