ZEKİ GÜL : Dolu dolu festival programı hazırladık

18 Haziran 2014 23:32
Videoyu Aç ZEKİ GÜL : Dolu dolu festival programı hazırladık
A
a

1981 yılından itibaren aralıksız olarak her yıl düzenlenen Hitit Fuar ve Festivali’nin bu yıl 34.sünü düzenliyoruz. Anadolu’nun yükselen değeri olan Çorum’umuzu kültür, sanat ve sosyal yönden daha ileri noktalara taşıdığına inandığımız festivalimizin açılış törenine hoş geldiniz.

18 – 22 Haziran tarihleri arasında sizler için dolu dolu festival programı hazırladık. Konserler, tiyatro oyunları, sahne gösterileri, açık hava film gösterileri, halk oyunları ve daha birçok gösteriyi siz saygıdeğer hemşehrilerimizin beğenisine sunuyoruz. Festivalimiz, 34 yıllık tecrübeyle her yıl farklı etkinliklere ev sahipliği yapan şehrimizin tanıtımı için hakikaten büyük bir fırsat.

Bu festivali planlarken Çorum’un sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına nasıl daha çok katkı sağlayabiliriz, şehrimizi nasıl daha çok tanıtabiliriz bilinciyle planlıyoruz. Çok şükür bu hedefimizi büyük ölçüde gerçekleştiriyoruz. Çorum artık, büyük organizasyonların yapıldığı, sempozyumların, çalıştayların düzenlendiği kısaca ülkemizi ilgilendiren konuların konuşulduğu bir şehir oldu. Bu duruma gelmemizde en büyük katkı hiç şüphesiz Çorum Belediyesi’nindir.

Çorum; son yıllarda sahip olduğu kalkınma dinamiği ile ülkemizin hızla gelişen, etki alanını sürekli artıran bir şehir oldu. Bu kalkınma sadece belli bir alanda değil birçok sahada kendini göstermektedir. Şehrimiz, parkları, caddeleri, sokakları, sanayisi, ekonomisi, kültürel birikimine yaptığı yatırımlarla çok büyük bir mesafe kat etmiş ve Anadolu’muzun önemli bir değeri haline gelmiştir

Çorum’un bugün geldiği konum; Türk insanının önü açıldığı takdirde neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Halkımız, valiliğimiz, belediyemiz, diğer devlet kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içinde bu gelişimin sürekli olması için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

Biz, Çorum Belediyesi olarak, Hitit Fuar ve Festivalinin insanımızın tümünü kuşatacak bir yapıya kavuşmasını istiyorduk. Bunu da siz saygıdeğer hemşehrilerimizle birlikte başardığımızı düşünüyoruz.

Çorum’un binlerce yıllık kültürünü, diğer şehirlerimize ve başkaca kültürlere taşımak istiyoruz. 34. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nin programını bu anlayış çerçevesinde oluşturduk.

Çorum’da özellikle 2009 yılında Belediye Başkanımız sayın Muzaffer Külcü’nün göreve gelmesiyle birlikte yapımı devam eden, tamamlanan, planlanan projelerle birlikte gözle görülür bir değişim ve gelişim yaşanmaktadır. Fiziki yatırımların yanında sosyal belediyecilikte de büyük adımlar atıldı. Kadın Kültür Sanat merkezlerimiz, engelli kardeşlerimiz için yapılmış olan eğitim merkezimiz, Necip Fazıl Kültür Merkezimiz, evde bakım hizmetlerimiz, gönül köprüsü gibi projelerimizle sosyal belediyecilik alanında büyük başarılara imza attık.

5 gün sürecek olan festivalimiz kapsamında; kültürel hayatımıza hareketlilik kazandıracak etkinliklerden, gençlerimize yönelik konser ve eğlence programlarına, sanayi ürünlerimizin sergileneceği tanıtım fuarlarından, çocuk ve yetişkinlere yönelik tiyatro oyunlarına kadar geniş yelpazede bir festival programı hazırladık.

Bu fuar ve festival günleri boyunca kıymetli Çorumlu hemşerilerimiz için, tarih ve doğa gezileri, minikler futbol gösterileri, çocuk tiyatroları, birçok sanatsal faaliyet, açık hava sinema gösterisi ve ticari manada bazı çalışmalar olacak. Bunların yanında;

* Kıymetli sanatçılarımız ve ülkemizin sevilen sesleri

Zara’yı, Murat Göğebakan’ı, Cengiz Özkan’ı, Sinan Özen’i, Yıldız Tilbe’yi, Ceza’yı sizlerle buluşturuyoruz.

Festival münasebetiyle Çorum’umuza teşrif eden;

Kosova, Polonya, Kırgızistan, Montenegro, KKTC olmak üzere, Adana, Giresun, Samsun, Zonguldak ve Kayseri’den gelen değerli misafirlerimize, yürekten hoş geldiniz diyorum.

Tüm Çorumluları 22 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek festival etkinliklerimize davet ediyor, hepinize sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Fuar ve festivalimizin Çorum’a ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam