‘’Allah Bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’

29 Aralık 2015 15:04
Videoyu Aç ‘’Allah Bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’
A
a

AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu Mehmet Akif Ersoy’un 79.yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada... Bekiroğlu; “Yakın tarihimizde fikir dünyamıza yön veren İstiklal Marşının Şairi Mehmet Akif Ersoy’un bekâ âlemine göçünün senei devriyesini yaşamaktayız.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Son Büyük İmparatorluğumuzun çöküş sürecinde, Balkan Savaşları, 1. Cihan harbi gibi büyük felaketlerin yaşandığı bir dönemde dünyaya gelmiş, o büyük acıların sızısını yakından yaşamış, hücrelerinde hissetmiş ve bu büyük İslam yurdunun bekası için çareler aramıştır. Her etnik unsurdan her dinden insanın Osmanlılık kimliğiyle, İslam milletinin ortaya çıkartılmasıyla Son Büyük Türk Hakanlığının yaşatılabileceğine inanmış, bu yolda eserler vermiş büyük bir zattır.

Düşünce dünyasını hayatına tatbik etmeyi ilke edinen Mehmet Akif Ersoy, yüz yıl öncesinde yaşanan sorunlara ‘’Safahat’’ adlı eserinde çözümler üretmiştir. Bugün de benzerini yaşadığımız sorunlara Mehmet Akif Ersoy, eserinde çözüm yolları göstermektedir. Geçmişi olmayan milletlerin geleceği olmayacağı gerçeğiyle hareket eden Mehmet Akif, İstiklal Mücadelesine aktif olarak katılmış; Derin bir kültüre sahip Türk İslam Gençliğinin geleceğe daha güvenle bakacağını her vesileyle dile getirmiş ve sonsuz destek vermiştir. Mehmet Akif’in Osmanlı’nın son dönemi ve Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu yaşamı ve eserlerini okuyup, anlayan gençlerimiz, Ülkemizin Türk ve İslam dünyasında, bölgesinde lider söz sahibi olmasını sağlayacaktır.

 ‘’Allah Bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ diyerek Milli birlik ve bütünlüğün önemini vurgulayan Milli Şairimiz, Milli Mücadelenin yılmaz neferi Mehmet Akif Ersoy’u Ebediyete irtihalinin 79.yıl dönümünde, hürmet, rahmet ve şükranla yad ediyorum dini ve milli değerlerini bilen Türk Gençliği olarak İlayıKelimetullah davasını sonuna kadar sürdüreceğimizi ifade ediyorum.,.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam