BEKİROĞLU:İNSAN HAKLARINDA CİDDİ MESAFE ALDIK

10 Aralık 2015 10:12
Videoyu Aç BEKİROĞLU:İNSAN HAKLARINDA CİDDİ MESAFE ALDIK
A
a

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Türkiye’nin insan hakları evrensel bildirgesini kabul eden ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak, “Ülkemiz demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında önemli aşamalar kaydetmiştir” dedi…

                HÜKÜMETİMİZ KARARLI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir açıklama yapan Bekiroğlu,

AK Parti hükümetlerinin iktidara geldiği ilk günden bu yana demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesine, temel hak ve özgürlüklere saygının tam olarak sağlanmasına verdiği önceliğin çok açık bir şekilde ortada olduğuna dikkati çekti. Bekiroğlu, “Tarihi reformlarla adeta sessiz bir devrim gerçekleştirilmiştir. Devlet ile millet arasındaki gönül köprüsü daha da güçlendirilmiştir” ifadesini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Her yıl dünya çapında İnsan Hakları Günü olarak kutlanan bugün, insan haklarının bir tür anayasası niteliğinde olan Dünya İnsan Hakları evrensel bildirgesinin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 67. yıldönümüdür. İnsan hakları evrensel beyannamesi, tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen insan hakları ilkelerini yansıtmaktadır. Beyanname yeryüzündeki tüm insanların dil, din, ırk ,cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. İnsanın özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamasını güvence altına alan bu belge, insan haklarının korunmasında ve geliştirilmesinde dönüm noktasını teşkil etmiş, insanların doğuştan gelen özellikleri ile onurlu bir yaşam hakkına sahip oldukları insan hakları anayasası ile kayıt altına alınmıştır. Beyanname bugün hala temel haklar konusundaki önemli referans belgesi olma özelliğini korumaktadır. Türkiye insan hakları evrensel bildirgesini kabul eden ilk ülkelerden biri olmuştur.

Ülkemiz demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında önemli aşamalar kaydetmiştir. AK Parti hükümetlerinin iktidara geldiği ilk günden bu yana demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesine, temel hak ve özgürlüklere saygının tam olarak sağlanmasına verdiği öncelik çok açıktır. İnsan hakları il ve ilçe kurullarında 2003 yılında yeniden yapılandırmaya gidilmiş, kurullarda sivil toplumun temsili güçlendirilmiştir. Özellikle kadın-erkek eşitliği, ölüm cezasının kaldırılması, işkence ile mücadele, cezaevi reformu, düşünce ve ifade, dernek kurma ve toplanma ile din özgürlüğü, yargının işleyişi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar ve yolsuzlukla mücadele alanlarında önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Tarihi reformlarla adeta sessiz bir devrim gerçekleştirilmiştir.

Devlet ile millet arasındaki gönül köprüsü daha da güçlendirilmiştir. İnsanımız hakettiği hayat seviyesine erişmesi ve haklar manzumesinde hiçbir engelle karşılaşmadan yararlanması için hükümetimiz samimi ve kararlı bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Bireysel ve toplumsal gelişmemizin dinamiklerini oluşturan haklar ve hürriyetler alanının genişletilmesi, demokrasimizin de vazgeçilmez hedeflerindendir. İnsan haklarının ülkemizde ve tüm dünyada her geçen gün daha fazla saygı göreceğine olan inancımı belirterek barış, huzur ve sevgi dolu bir dünya diliyorum…”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam