Amasya'da 132 milyon liraya mal olan 105 eserin açılışının yapılacağına dikkati çeken Davutoğlu, yeni dersliklerin, belediye tesislerinin, Sağlık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ, üniversite ve KÖYDES'in yeni projelerinin hizmete sunulacağını anımsattı.
Heyelan sebebiyle yavaşlayan çevre yolunun en geç 2016'ya kadar bitirileceğini açıklayan Davutoğlu, Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale ve güneye doğru inecek hızlı tren hattını da yapacaklarını bildirdi.
Başbakan Davutoğlu, hiçbir yerde su ile şehrin böylesine güzel dans etmediğini, ahenkle buluşmadığını vurgulayarak, bu şehirde de İstanbul'un boğazı gibi "yalı" kelimesinin kullanıldığını kaydetti.
Bu şehrin nadide bir çiçek olduğunu, her taşını koruyacaklarını belirten Davutoğlu, şehrin kültür mirasında yer alması için çaba göstermeye devam edeceklerini, kentin iki yakasını birleştirecek tünelle doğayı koruyarak insana hizmet mantığını yerleştireceklerini, burayı kadim bir şehir olarak koruyup modern ve küreselleşmeye hazır bir şehir olarak geliştireceklerini söyledi.
Amasya'nın son 12 yılda nereden nereye geldiğinin belli olduğunu, 2006'da üniversiteyi kurduklarını, 2008'de Merzifon Havalimanı'nı açtıklarını anımsatan Davutoğlu, 2002'de 1,2 milyon lira olan toplam ihracatın bu yılın 8 ayında 68 milyon liraya ulaştığını, 56 kat arttığını bilidirdi.
Amasya'nın da bütün Türkiye gibi bereketinin arttığına işaret eden Davutoğlu, "Rahmetle başladık güneşle bitiriyoruz. Allah'ın verdiği rahmetten de razıyız sunduğu güneşten de razıyız. Amasya'dan her halükarda razıyız Allah'ın izniyle" dedi.
Yağmur altında bekleyen vatandaşlara teşekkür eden ve daha sonra açan güneşe dikkati çeken Başbakan Davutoğlu, "Nasıl bugün bunu yaşamışsak inşallah bu 2002'de doğan güneş 2023'e kadar bu toprakları aydınlatmaya ve Türkiye'yi küresel bir güç haline getirinceye kadar da bu topraklar üzerinde ışıldamaya devam edecek" diye konuştu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...